Bobi izašao, Klipersi izgubili 1

Rezultatski loše veče za klubove u kojima igraju srpski košarkaši. Denver je neočekivano izgubio u Atlanti, protiv jednog od najslabijih timova čitave lige. Houksi su slavili 106:98, uprkos tome, što je posle odlične partije na Floridi protiv Orlanda, Nikola Jokić bio još impresivniji u DŽordžiji.

Srpski as je duel završio sa 24 poena, 11 skokova i sedam asistencija. On je tako bio najbolji strelac, asistent i skakač Nagetsa, koji su na turneju po Istoku krenuli kao lideri Zapadne konferencije, ali su nakon poraza od Atlante pali na treće mesto, iza Golden Stejta i Oklahome.

Neočekivani poraz Denvera donekle se može objasniti i povredama dvojice igrača iz startne petorke. Nakon što je Pol Milsap u Šarlotu prošlog petka polomio palac na nozi, roviti DŽamal Marej morao je da napusti teren posle prve četvrtine. Ako se tome pridodaju Geri Heris i Vili Barton onda je jasno da Nagetsi bez trojice startera deluju neuporedivo krhkije i poroznije, prevashodno u napadu.

U Stejples centru Dok Rivers, trener Klipersa, uvrstio je Bobana Marjanovića u startnu petorku, verovatno vođen i njegovim prethodnim nastupom u kome je Memfisu ubacio 19 poena za svega 13 minuta u igri. Isto toliko igrao je Bobi i u ubedljivom porazu od Hita, koji je poslednju deonicu dobio sa 22 razlike – 98:121. Klipersi, za koje četvrti put uzastopno nije nastupio Miloš Teodosić (igrao 1 minut u decembru), ubacili su osam poena u poslednjoj četvrtini. Startni centar ekipe, Marćin Gortat, nije nastupio odlukom trenera Riversa, koji je Marjanovića poslednji put izveo iz igre na 6:12 do kraja treće četvrtine pri rezultatu 76:79.

U narednih 18 minuta rezultat je iznosio 22:44. Marjanović je ostao sa osam poena (3/6), četiri skoka, ukradenom i tri izgubljene lopte u utakmici čiju je završnicu trener Rivers posmatrao iz svlačionice, jer su ga sudije udaljile zbog burnih protesta. U 1000. utakmici u karijeri, Dvejn Vejd postigao je 25 poena uz pet trojki iz deset pokušaja, što ga je učinilo najefikasnijim igračem meča. Sakramento Kingsi stali su u Indijanapolisu u koji su doputovali sa tri pobede u nizu (107:97).

Bjelica je za 27 minuta ubacio dva od šest šuteva za šest poena, 12 skokova i dve asistencije, dok je Bogdanović igrao šest minuta više i postigao 11 poena, uz tri skoka, šest asistencija i tri ukradene lopte. Pobeda Pejsersa dobija na značaju podatkom da zbog povrede nije nastupio Ol-star bek, Viktor Oladipo. NJegov izostanak iskoristili su Tadijus Jang (20, 7/13) i Bojan Bogdanović (18, 5/13) koji su sabrali 38 poena.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari