Bogdan Bogdanović još jednom operisao problematično koleno 1Foto: Tviter

Bogdan Bogdanović je na kraju ruki sezone u Sakramento Kingsima odlučio da probleme sa kolenom reši hirurškim putem; oporavak je trajao par nedelja i nakon skoro mesec dana individualnih treninga, uz podršku Sakramenta, zajedno sa Nemanjom Bjelicom odlučio je da pomogne reprezentaciji Srbije u septembarskom „prozoru“ kvalifikacija za Svetsko prvenstvo 2019. u Kini.

Nažalost, u meču sa Estonijom u Beogradu, Bogdan je osetio izvesnu nelagodnost u istom kolenu; ubrzo su obavljeni pregledi nakon kojih je po dolasku u SAD ustanovljeno da će košarkašu Kingsa biti neophodan novi operativni zahvat. Bogdanoviću je obavljena manja hirurška intervencija, zbog koje će sasvim sigurno propustiti početak NBA sezone sredinom oktobra.

Srpskom reprezentativcu hirurg Rajli Vilijams obavio je artroskopski zahvat u Njujorku, koji je dobro prošao. Bogdanović će odmah krenuti sa rehabilitacijom koja bi trebalo da traje od četiri do šest nedelja, što znači da će popularni Bogi propustiti početak nove sezone u NBA ligi, koja startuje 16. oktobra. Bogdanov povratak u tim očekuje se početkom novembra. Srpski košarkaš prošle sezone nastupao je na 78 mečeva Kingsa, od kojih je 53 počeo u startnoj petorci i u proseku je beležio12 poena i tri asistencije po utakmici.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari