Bogdanović i Bjelica opet zajedno? 1Foto: EPA-EFE/ JOHN G. MABANGLO

Vremena je sve manje; klubovima je preostalo nekih 36 sati da završe poslove jer  25. marta u 20 časova po srednjeevropskom vremenu ističe rok za trejdove u NBA ligi.

Bogdan Bogdanović je u posebnom fokusu; srpski as bi mogao da bude veliko pojačanje za ekipe koje imaju čak i šampionske ambicije ove sezone.

Istovremeno, Nemanja Bjelica mogao bi da mu se pridruži u Bostonu, s obzirom na to da su Seltiksi zainteresovani za bivše saigrače u Sakramentu i reprezentativce Srbije.

Popularni Beli sigurno je razočaran ulogom i minutažom u Kingsima ove sezone.

Kao neko ko je u prethodne dve takmičarske godine bio među važnijim igračima u centarskoj liniji, Bjelica je doživeo da skoro ispadne iz rotacije kod Luka Voltona.

Čudnije je to što je Srbin još uvek u opremi Sakramenta pošto se očekivalo da bude trejdovan znatno ranije, a ne u smiraj „prelaznog roka“.

Boston Seltiksi su poslednji tim spreman da angažuje Bjelicu, koji bi mogao da se uklopi u koncepciju igre Breda Stivensa.

Kingsi čak i ne traže previše zauzvrat, navodno je opticaju pravo na pika druge runde na narednom draftu i još jedan iskusniji košarkaš.

Klub koji je 17 puta bio šampion NBA lige (po čemu na liderskoj poziciji deli mesto sa Lejkersima) istovremeno želi da dovede i Bogdana Bogdanovića koji bi u značajnoj meri oplemenio spoljnu liniju.

Prevashodno zbog povrede kolena, zbog koje je propustio skoro dva meseca na početku 2021. popularni Bogi nije uspeo da se nametne u Houksima, koji su u međuvremenu zamenili trenera, postavivši na mesto šefa struke prekaljenog Nejta Mekmilana.

Atlanta na bekovskim pozicijama ima širok spektar raznovrsnih, ujedno i mladih igrača tako da i ne čudi što je spremna da sasluša ponude, uprkos tome što je Bogdanović prošlog novembra potpisao četvorogodišnji ugovor sa klubom iz Džordžije vredan 72 miliona dolara.

U poslednja 24 časa, američki mediji obznanili su da osim Bostona, još dva vrlo respektabilna kluba žele da dovedu Bogdanovića.

Naime, Golden Stejt Voriorsi spremni su čak da Houksima ponude „bogatiji“ paket u odnosu na Seltikse, u kojem bi bio i Keli Ubre Junior, jedan od boljih pojedinaca u redovima trenera Stiva Kera.

U pitanju je odličan atleta, fenomenalnog odraza, vrlo prodornog ulaza i konstantne prisutnosti u igri na otvorenom terenu.

Levoruk, Ubre Junior je pritom mlađi od Bogdanovića tri godine (1995) i nešto manjih primanja na godišnjem nivou (ove sezone u Voriorsima zarađuje 14.375 miliona dolara).

Dobar je defanzivac, nedovoljne konstantnosti u šutu za tri poena (ove sezone samo 30 odsto).

To je i razlog zbog kojeg su Voriorsi spremni da ga trejduju; jednostavno, u odsustvu povređenog Kleja Tompsona, osim Stefa Karija, koji je po vokaciji plejmejker, Golden Stejt nema vrsnog šutera.

Timski su ove sezone na nekih 37 odsto u šutu za tri poena, a samo je Kari na procentima iznad 40 odsto.

Istovremeno, osim njega niko ni ne uzima više od pet šuteva sa distance po utakmici što je veliki problem za ekipu sa najviše timskih asistencija u ligi (27,7).

Los Anđeles Klipersi su poslednji tim koji je pokazao zainteresovanost za Bogdanovića.

Tajron Lu, šef struke ekipe iz Kalifornije, uporno je tražio način kako da do kraja „prelaznog roka“ dovede vrsnog plejmejkera, pošto Patrik Beverli i Redži Džekson, pre svih, to nisu.

Klipersi su bili veoma zainteresovani za Rikija Rubija, međutim, u paketu nisu imali šta konkretnije da ponude Minesoti, tako da su se preorijentisali na angažovanje kvalitetnog beka.

U izboru je i Bogdanović, iako na spoljnim pozicijama, beka šutera i niskog krila, osim Kavaja Lenarda i Pola Džordža, Klipersi imaju sasvim korektne opcije u vidu iskusnog Nikolasa Batuma, levorukog Luke Kenarda, Markusa Morisa i Lua Vilijamsa.

Dabl-dabl Pokuševskog

Oklahoma je iznenadila Minesotu u gostima (112:103) a značajan doprinos pobedi imao je i Aleksej Pokuševski. Srbin je ponovo bio u startnoj petorci i ofanzivno odigrao sasvim korektno. Za 33 minuta ostvario je dabl-dabl učinak od 13 poena i 10 skokova. Pokuševski je bio vrlo koristan, pokupio deset lopti pod svojim obručem, ubacio tri trojke iz osam pokušaja. Najveće zasluge za pobedu Tandera idu na račun Šaja Gildžusa Aleksandra (31p) ali i centra Mozesa Brauna, koji je uhvatio čak 17 lopti, a u poslednje dve nedelje jednom je imao 12, jednom 14, dvaput po 16 skokova. Poraženom sastavu nisu vredeli ni dabl-dabl učinci Karla Entonija Taunsa (33 poena, deset skokova) i Rikija Rubija (po 11 poena i asistencija).

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari