Bogdanović obara rekord 1Foto: EPA/ PANAGIOTIS MOSCHANDREOU

Dok NBA bruji o prelasku Krisa Pola u Hjuston, otpuštanju Fila Džeksona iz Njujork Niksa i borbi za Pola Džordža i Blejka Grifina, srpski reprezentativac Bogdan Bogdanović ušao je na veliku scenu kao najplaćeniji ruki u istoriji lige

Po svoj prilici njegov ugovor sa Sakramento Kingsima vredeće 36 miliona dolara, koliko će dobiti za tri godine, što je najveća cifra data nekom novajliji po sezoni.

Da će se od sledeće sezone bivši košarkaš Partizana preseliti u Kaliforniju govorilo se mesecima unazad iako sam Bogdanović nije želeo da komentariše takve najave ističući u prvi plan da je ove sezone igrač Fenerbahčea. Na drugoj strani Vlade Divac, potpredsednik Sakramenta, nije krio da želi da vidi 25-godišnjeg košarkaša u svom timu, pa je tako još u februaru kazao da Bogdanović dolazi među Kingse. S obzirom na vrednost ugovora očigledno je da Sakramento polažu velike nade u srpskog reprezentativca od koga će očekivati da od početka preuzme bitnu ulogu. Analitičar ESPN Fran Frašilia, koji je radio sa Bogdanovićem tokom 2010. kazao je da je jedna od osobina koja ga izdvaja to što „igra dobro u velikim utakmicama“.

– On je igrao u halama u kojima se se palile baklje, naviknut je na pritisak. Bogdan je dokazao da može da igra i igraće. Možete tvrditi da je najbolji igrač Evrolige ove sezone – kazao je Frašilia, dodajući da smatra da su obe strane dobro prošle sa ovim ugovorom.

Bogdanović je ove godine sa Fenerbahčeom odbranio titulu prvaka Turske i osvojio Evroligu po prvi put u istoriji kluba. Novi igrač Sakramenta prosečno je beležio 14,6 poena uz 3,8 skokova, 3,6 asistencija i 1,1 ukradenih lopti po utakmici u evropskom takmičenju, dok je u domaćem prvenstvu imao učinak od 13,8 poena uz 4,3 asistencije i 3,3 skokova. Pre tri godine, dok je još uvek bio igrač Partizana, Bogdanović je na draftu izabran kao 27. pik od strane Finiksa, međutim prošle sezone trejdovan je u Sakramento. On bi trebalo da potpiše ugovor sa Kingsima 6. jula, nakon čega ga očekuju pripreme za ovogodišnje Eurobasket, pa neće igrati Letnju ligu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari