Bogdanović postigao 14 poena u porazu Atlante od Filadelfije, pobeda Jute 1Foto: AP Photo/Matt Slocum

Košarkaši Filadelfije izjednačili su na 1:1 protiv Atlante u polufinalu plej-ofa Istočne konferencije u NBA ligi, pošto su noćas pobedili sa 118:102.

Filadelfiju je predvodio Džoel Embid sa 40 poena, 13 sskokova, dve asistencije i dve ukradene lopte. Tobajas Haris u pobedi je učestvovao sa 22 poena, šest skokova i četiri asistencije, a Set Kari sa 14 poena.

U ekipi Atlante najefikasniji su bili Trej Jang sa 21 poenom i 11 asistencija i Danilo Galinari sa 21 poenom i devet skokova. Kevin Herter dodao je 20 poena, a srpski košarkaš Bogdan Bogdanović postigao je 14 poena, uz sedam skokova i dve asistencije.

Treća utakmica na programu je u noći između petka i subote u Atlanti.

Centar Filadelfije Embid je u glasanju za najkorisnijeg igrača MVP lige zauzeo drugo mesto iza Nikole Jokića iz Denvera. On je u proseku postizao 28,5 poena po utakmici uz 10,6 skokova, a Jokić 26,4 poena i 10,8 skokova. Embid je zbog povrede odigrao 51 utakmicu, a Jokić je odigrao svaku od 72 utakmice.

„Kao igrač naporno radiš za takve trenutke, ali to nije u mojoj kontroli. Ne mogu ništa da uradim povodom toga“, rekao je Embid.

Poslednji košarkaš Siksersa koji je dobio nagradu MVP bio je Alan Ajverson 2001. godine.

Košarkaši Jute poveli su sa 1:0 protiv Los Anđeles Klipersa u polufinalu plej-ofa Zapadne konferencije pošto su pobedili sa 112:109.

Jutu je predvodio Donovan Mičel sa 45 poena, od kojih je 32 poena postigao u drugom poluvremenu, a utakmicu je završio i sa pet asistencija i tri skoka.

Pobedi Jute doprineli su Bojan Bogdanović i Džordan Klarkson sa po 18 poena, a Rudi Gober sa 10 poena i 12 skokova.

U ekipi iz Los Anđelesa Kavaj Lenard bio je najefikasniji sa 23 poena, sedam skokova i tri asistencije. Pol Džordž postigao je 20 poena uz 10 skokova, a Luk Kenard 18 poena.

Druga utakmica na programu je u noći između četvrtka i petka u Solt Lejk Sitiju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari