Boka prostire crveni tepih: Kavani 18 meseci na Bomboneri 1Foto: EPA-EFE/Biel Alino

Argentinski fudbalski velikan Boka juniors je potvrdila da je dovela urugvajskog veterana Edisona Kavanija (36), verujući da će joj neumoljivi golgeter biti od pomoći do kraja ove i u sledećoj sezoni.

Ugovor je na 18 meseci, do decembra sledeće godine.

Kavani, nekadašnji strelac Palerma, Napolija, Pari Sen Žermena, Mančester junajteda i Valensije raskinuo je ugovor sa španskim timom, u kojem je bio od prošlog leta.

 

Urugvajski as je ostvarena velika želja Bokinog potpredsednika Huana Romana Rikelmea (45), bivšeg argentinskog reprezentativca, koji je jedna od legendi kluba s Bombonere (pre mesec na čuvenom stadionu u Buenos Ajresu priređen mu je oproštajni meč na koji je došao i Lionel Mesi).

Rikelme u Kavaniju vidi aduta za bitke u Kupu Libertadores. U prvoj utakmici osmine finala Boka je 2. avgusta gost Nasionala u Montevideu, a revanš igra kod kuće nedelju kasnije.

 

Boka je šestostruki osvajač vodećeg južnoameričkog klupskog takmičenja u fudbalu (poslednji put 2007). Rikelmeov san je da se najmanje poravna u rekordu s gradskim rivalom Independijenteom, koji ima sedam titula kontinentalnog prvaka (1984).

Nasional je upravo bio jedan od timova koji su hteli da dovedu Kavanija, koji je ponikao u Dunavu iz Montevidea, klubu koji su 1932. osnovali braća Mihail i Ivan Lazarov, bugarski doseljenici.

Kavani je odatle otišao na Siciliju 2007.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari