Bokserski savez Srbije organizovao besplatne kampove za trenere i boksere 1Bokserski kamp Foto: BSS

Bokserski savez Srbije saopštio je da je realizovao besplatan kamp za trenere i boksere, ističući da je to veoma značajno za srpski boks u ovom trenutku.

„Nakon višemesečne pauze izazvane epidemijom virusa korona koja je paralisala celu planetu, usledio je pad intenziteta oboljenja što je otvorilo mogućnost povratka na teren sportista, samim tim i boksera. Iako se većina boksera trudila da održava formu trenirajući kući ili na otvorenom, prava forma i vrhunska spremnost za izlazak u ring jedino se mogu postići ozbiljnim trenažnim procesom koji je upravo organizovao i omogućio BSS kroz četiri besplatna kampa Omladinske škole boksa“, navodi se u saopštenju Bokserskog saveza Srbije.

Kampovi su, kako navode, okupili preko 350 učesnika (bokseri i treneri) sa ciljem da se srpska boks armada vrati u željenu formu, ali i edukuju poklonici i akteri boksa u našoj zemlji i to besplatno.

Bokserski savez Beograda predvođen koordinatorom Draganom Dimićem i Vojvođanski na čelu sa koordinatorom Milanom Piperskim besplatni kamp BSS za takmičare i trenere održali su na Paliću. Bokserski savez Šumadije i Pomoravlja (coordinator Miodrag Milić) spremao se na Zlatiboru, dok je četvrti kamp održan na Vlasinskom jezeru i u njemu je učestvovao Bokserski savez Jugoistočne Srbije (koordinator Ninko Milenković).

„Učesnici ovih kampova proveli su izuzetno kvalitetne dane u najzdravijem okruženju- u prirodi i u profesionalno vođenoj sportskoj aktivnosti. Imali su priliku ne samo da bruse formu za povratak u magični četverougao, nego i da nauče, odnosno usavrše osnove boksa, gard, kretanje, brzinu, snagu, izdržljivost, izvođenje udaraca i osnovne kombinacije bokserske tehnike, kao i vežbe za razvoj motoričkih sposobnosti značajnih za boks“, navode iz Bokserskog saveza Srbije.

Takođe ističu da je pored pravilnog sportskog i telesnog razvoja, razvoj ličnosti i stvaranje timskog duha jedna je od prednosti ovih kampova, u okviru kojih sportisti kreiraju i neverovatnu energiju.

„Plemenita veština u Srbiji je na pravom putu, šampionskom putu koji će narednih godina iznedriti asove o kojima će se decenijama pričati. Od samog početka naš plan je bio da nam sale za trening budi pune dece i mladih od kojih ćemo stvarati dobre ljude i bokserske šampione. Kampovi Olimpijske škole imaju za cilj usavršavanje veštine boksera, kao i edukaciju trenera koji će stvarati šampione sa prepoznatljivim srpskim stilom boksovanja. Svi učesnici kampa su zadovoljni zato ćemo ovakvu praksu rada nastaviti ubuduće. Takođe, naredni plan nam je da i bokserske klubove uključimo u organizaciju kampova – radionica na određene teme u lokalu. Rad, rad i samo rad dovodi do željenog rezultata i cilja, do stvaranja šampiona, to je put kojim koračamo i sa kojeg nećemo skrenuti“, rekao je predsednik Bokserskog saveza Srbije Nenad Borovčanin.

Komentari

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.