Bolje da se Barselonin igrač ujeo za jezik: Obožavaoci Tejlor Svift nagrnuli da glasanjem iznesu Belingema do "Zlatnog dečka" 1Foto: EPA-EFE/SARAH YENESEL

Torinski sportski časopis „Tutosport“ od 2003. dodeljuje priznanje „Zlatni dečko“ za najboljeg mladog fudbalera Evrope (igrači do 21 godine).

U 21. izboru moguće je da ne presude igrački kvaliteti nove fudbalske nade nego glasačka mašinerija.

Među kandidatima je i 19-godišnji Alehandro Balde, koga u Barseloni vide za naslednika dugogodišnjeg levog beka Đordija Albe (pošao za Lionelom Mesijem i Serhijom Busketsom u Inter iz Majamija).

Bolje da se Barselonin igrač ujeo za jezik: Obožavaoci Tejlor Svift nagrnuli da glasanjem iznesu Belingema do "Zlatnog dečka" 2
Foto: EPA-EFE/Alejandro Garcia

Tamnoputom talentu, koji po ocu vodi poreklo iz Gvineje Bisao, a po majci iz Dominikane, jednom od najmlađih španskih reprezentativaca ikada (debitovao na Mundijalu u Kataru prošle godine), značajno padaju šanse da bude „golden boj“. Zbog razvoja događaja u glasanju poklonika fudbala preko sajta „Tutosporta“ sigurno se pita sad koji ga je đavo terao da nedavno izjavi da nije ljubitelj muzike američke zvezde Tejlor Svift, globalno omiljene.

Bolje da se Barselonin igrač ujeo za jezik: Obožavaoci Tejlor Svift nagrnuli da glasanjem iznesu Belingema do "Zlatnog dečka" 3
Foto: EPA-EFE/SARAH YENESEL

Bolje mu je bilo da se ujeo za jezik, jer kad su to doznali „sviftisti“, nagrnuli su da glasovima do pobede iznesu novog Realovog asa Engleza Džuda Belingema (20).

Balde je u jednom trenutku vodio sa više od 50.000 glasova, a njegov prvi pratilac je najednom počeo da mu se munjevito primiče.

Za samo sedam minuta pored Belingema je stajalo više od 100.000 glasova, a Belde još nije dosegao ni 55.000.

Bolje da se Barselonin igrač ujeo za jezik: Obožavaoci Tejlor Svift nagrnuli da glasanjem iznesu Belingema do "Zlatnog dečka" 4
Foto: EPA-EFE/Juan Carlos Hidalgo

Pedri i Gavi, Baldeovi saigrači i u Barseloni i u reprezentaciji, dva su poslednja pobednika.

Real „zlatnog dečka“ još nije dao. U njegovim redovima dugo godina je igrao Isko, koji je ovog leta iz Sevilje prešao u Betis, ali je nagrada došla u njegove ruke (2012) dok je još bio u Malagi. Holanđanin Rafael van der Vart, prvi je dobitnik (2003), kad je bio Ajaksov biser, a madridski velikan ga je doveo 2008.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari