Bolje ide u sali nego na travi 1Foto: BETA/SASA DJORDJEVIC/DS)

Tri dana nakon produžetka saradnje selektora Gorana Ivančića i Fudbalskog saveza Srbije, najbolji futsaleri naše zemlje odigrali su, malo je reći, uzbudljivu utakmicu sa Finskom i remijem u revanšu baraža za Svetsko prvenstvo (5:5) ušli na spisak učesnika Mundijala u Litvaniji sledeće godine, jer su pre duela u Vanti slavili u Kragujevcu (1:0).

– Prvo poluvreme je bilo očajno, prisutna je bila velika nervoza. Postigli smo gol na vreme i umesto da posle toga odradimo sve kako treba, uvukla se napetost u našu igru, a Finci su krenuli na sve ili ništa. Rano smo ušli u bonus sa faulovima i to nam je napravilo veliki problem. Blistao je tada Momčilović, odbranio onaj udarac i to je možda bio ključni momenat. Drugi deo je potpuno drugačiji, vratili smo se u ritam i kontrolisali utakmicu. Zaslužili smo plasman na prvenstvo sveta. Posle teških grupa u Parizu, pa u Nišu, onda ova dva meča, momci su završili tamo gde im je mesto – ponosan je šef stručnog štaba.

Strelac zlata vrednog gola u Kragujevcu, ali i prvog pogotka u Finskoj, Marko Pršić, smatra da se sa plasmanom na Mundijal ne završavaju ambicije njegove generacije.

– U ovu generaciju nije verovalo mnogo ljudi, ali momci su pokazali svima koji kvalitet poseduju. Mislim da u Litvaniji možemo daleko da doguramo – prognozira Pršić, verovatno imajući na umu istorijski plasman u četvrtfinale na Mundijalu 2012. godine.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari