Borba za kotu jedan 1Foto: Cibona/ Zeljko Baksaj

Susret dve vodeće ekipe ABA karavana verovatno će odlučiti ko će prvi preseći vrpcu na kraju prve faze lige, domaća Budućnost bi eventualnom pobedom i najbližeg pratioca ostavila dva koraka iza sebe, gosti bi, pak, brejkom stvorili sebi dobru poziciju da možda u revanšu presude ko će biti prvi pred plej-of.

Budućnost je u seriji od šest uzastopnih pobeda, između ostalih u toj seriji su i trijumfi protiv Zvezde i Partizana, forma im je u uzlaznoj putanji, i očigledno je da su posle smene Slobodana Subotića sa mesta trenera kockice počele da se slažu.

Od kad je na klupi Petar Mijović ekipa deluje homogenije, igra čvršće i sa manje grešaka, a posebno su dominantni na svom parketu. Utisak je da su sve snage usmerili ka ABA ligi iako su i u Evrokupu posle lošeg starta zaigrali mnogo bolje.

Cedevita u Podgoricu stiže na krilima pobede protiv Crvene zvezde, rasterećenija od domaćina jer poraz nije tragičan, a brejk bi bio zlata vredan. Oni igraju promenljivo u poslednje vreme, od poslednjih pet utakmica dobili su tri, a još uvek je nezaboravljen ubedljiv poraz od Zadra (63:101).

Ekipe su se susrele u predsezoni, na ABA Super kupu u Zadru Cedevita je bila više nego ubedljiva (103:75), ali se u međuvremenu mnogo toga promenilo u odnosu snaga.

Očekuje se duel dvojice lidera ekipa, DŽastina Kobsa i Kodija Milera Mekintajera, plejmejkera koji su i najbolji strelci u svojim timovima. Kobs ove sezone postiže prosečno 14.1, a Mekintajer 15,2 poena. Po asistencijama su poravnati (4.6), ali će mnogo bitnije biti kako će, i jedan i drugi, uticati na razigravanje saigrača.

Slaven Rimac, trener Cedevita Olimpije ocenjuje da je njihov novi protivnik u odličnoj formi te da će meč biti veliki izazov za njegovu ekipu.

„Budućnost je na dolazak novog trenera reagovala kako je uprava samo mogla da poželi. Čeka nas vrlo zahtevna utakmica, ali imali smo dovoljno vremena da se pripremimo i svi igrači su zdravi i orni. Očekujem da odigramo dobro, da li će to biti dovoljno za pobedu, videćemo“, rekao je Rimac.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari