Ko će na proleće zameniti Milana Biševca i zajedno sa „sigurnim“ prvotimcem Ibrahimom Gajem štititi prostor ispred gola Crvene zvezde jedna je od glavnih nedoumica trenera crveno-belih Dušana Bajevića. Šampion je tokom zimskog prelaznog roka ozbiljno pojačao konkurenciju u zadnjoj liniji, „starosedeocima“ Miladinoviću,Tutoriću i Joksimoviću, te pomenutom Gaju, pridodati su Đordević i Bajalica.

Ko će na proleće zameniti Milana Biševca i zajedno sa „sigurnim“ prvotimcem Ibrahimom Gajem štititi prostor ispred gola Crvene zvezde jedna je od glavnih nedoumica trenera crveno-belih Dušana Bajevića. Šampion je tokom zimskog prelaznog roka ozbiljno pojačao konkurenciju u zadnjoj liniji, „starosedeocima“ Miladinoviću,Tutoriću i Joksimoviću, te pomenutom Gaju, pridodati su Đordević i Bajalica. Na ovoj šestorici je sada da do starta drugog dela prvenstva ubede svog šefa da su baš oni ti koji zaslužuju da čine tandem sa Ibrahimom Gajem.
– Sjajno sam sarađivao sa Biševcem. Navikao sam da igram sa njim u tandemu, ali on je otišao, te sam se tokom ovih priprema uigravao sa ostalim konkurentima za mesto štopera. Sve su to kvalitetni fudbaleri. Na treneru je da odluči ko će činiti odbranu Zvezde. Sigurno je da nikome nije zagarantovno mesto u timu – prokomentarisao je svoju konkurenciju u ekipi Senegalac iz redova crveno-belih.

Koroman startovao

Poslednje zimsko pojačanje Crvene zvezde Ognjen Koroman juče je odradio prvi trening sa novim klubom. Iako je doveden na sedmomesečnu pozajmicu, reprezentativni vezista očekuje da će na Marakani ostati znatno duže od predviđenog.

– Tek sam sad svestan da sam u Zvezdi. Presrećan sam. Postoji mogućnost da se ugovor otkupi i da u klubu ostanem i posle 31. avgusta – kaže Koroman.

U tom slučaju, Portsmut bi Crvenoj zvezdi navodno naplatio obeštećenje u iznosu od 900.000 evra.

Na test mečevima igranim u Marbelji, pa i sada na ova dva na Kipru protiv Pusana i Omonije, sa Gajem se najviše „družio“ Vladimir Đordević. Ovaj defanzivac na treninzima i kontrolnim utakmicama pokazao je potrebnu sigurnost, međutim, ni greške mu nisu strane, što je u suštini i razumljivo s obzirom na to da se još uvek privikava na ekipu i sistem rada trenera Bajevića.

BAJEVIĆ: Remi je dobar za ekipu

Slaba partija njegovih izabranika u duelu sa kiparskom Omonijom, te i prekid trijumfalnog niza na pripremama, nimalo ne zabrinjavaju trenera Zvezde Dušana Bajevića. Meč protiv tima iz Nikozije je, kaže strateg crveno-belih, poslužio svrsi – rezultat je bio u drugom planu, a cilj probati raznorazne varijante, kao na primer Miladinovića na mestu zadnjeg veznog, Pantića na levom beku…

– Možda je dobro što se ova utakmica završila nerešnim ishodom, jer igrači treba da shvate da ništa ne može lako da se dobije. Ova utakmica je poslužila svrsi. Odbrana je mogla bolje da odigra, naročito u drugom poluvremenu. Realizacija nije na najvišem nivou, takođe, nedostaje nam završni pas. Mada, igrači su bili umorni, a i igrali smo protiv najjače ekipe u dosadašnjem toku priprema – prekomentarisao je Bajević.

Sledeći, ujedno i poslednji, test meč na pripremama fudbaleri Crvene zvezde igraju u nedelju protiv ukrajinskog Šahtjora. Na ovoj utakmici, Bajević, kako je najavio, na teren će izvesti novajlije Bajalicu i Koromana.

– Ovako jaka konkurencija meni prija, jer tako dajem svoj maksimum. Polako se uklapam u ekipu i način rada trenera Bajevića. U svakom slučaju, uskoro ćemo videti kome će šef ukazati poverenje. Na nama je da radimo, a na njemu da odlučuje – kaže Đordević.

Ostvarene sve zimske želje

Crvena zvezda je u minulom prelaznom roku ostvarila maksimalan učinak. Svi igrači koje je klub poželeo pre otvaranja „pijace“ sada su na Marakani – tvrdi sportski direktor crveno-belih Stevan Stojanović, koji je u sredu veče zajedno sa reprezentativcima Milovanovićem, Trišovićem i Koromanom doputovao u Nikoziju.

– Ostvarili smo sve što smo želeli. U dogovoru sa trenerom Bajevićem i predsednikom Stojkovićem zacrtali smo ciljeve, koje smo na sreću svih u klubu 100 odsto ispunili. Imamo 26 fudbalera na kojima je sada da izbore mesto u timu. Takođe, brinuli smo i o planovima za narednu sezonu, a tu pre svega mislim na kvalifikacije za Ligu šampiona – priča Stojanović.

O statusu igrača koje je zvezda ranije poslala na pozajmicu, sportski menadžer šampiona kaže:

– Boban Stojanović i Dragan Stančić su u prvom redu igrači Hajduka, a mi smo samo njihovi posrednici u slučaju daljih transfera. Za obojicu se interesuju klubovi iz Rusije i Koreje, videćemo šta će od svega biti. Vladimir Mudrinić je na dobrom putu da napusti Smederevo i preseli se u Kinu. Otišao je na probu i ukoliko bude po ukusu tamošnjeg kluba, sigurno će promeniti sredinu.

I „zaboravljeni“ Bojan Miladinović na osnovu prikazanog rada može da se nada da će se uklopiti u neku od Bajevićevih računica. Njega je šef struke crveno-belih tokom ovih priprema u par navrata probao i u ulozi zadnjeg veznog.
– Svejedno mi je šta ću igrati, samo da igram, sad ili nikad. Puno vremena sam proveo u čekanju šanse na klupi ili tribinama. Na pripremama se zaista trudim da dam maksimum svog maksimuma – ističe Miladinović.
Što se rekonvalescenata Bajalice i Tutorića tiče, njih dvojica su se juče, od dolaska u Nikoziju, priključili normalnom režimu rada ekipe.
– Tek sam stigao u Zvezdu, verujem u sebe i znam koliko mogu. Na meni je sada da taj svoj kvalitet demonstriram i šefu – poručuje Bajalica, a njegov konkurent Đorđe Tutorić dodaje:

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari