Borba za viši "šešir" 1Foto: Starsport

Najbolji srpski rukometaši nisu dobro obavili posao u duelu sa Poljskom, ali ih je dan posle niškog remija Belorusija, svojom pobedom protiv Rumunije, definitivno lansirala na Evropsko prvenstvo sledeće godine.

Pa će duel ove dve selekcije u Minsku (nedelja, 15.00) samo odlučiti koja će od njih završiti kao najuspešnija završiti kvalifikacije u pomenutoj konkurenciji, odnosno otići u jači „šešir“ prilikom određivanja grupa za takmičenje u Hrvatskoj. 

S (po) sedam bodova, Orlovi i reprezentacija bivše sovjetske republike dele prvo mesto, a kako su nedostižni Rumunima (4) i Poljacima (2) ostaje jedino da se u direktnom sudaru izbore za bolju pol-pozicju na žrebu 23. juna u Zagrebu, za šta će pulenima Jovice Cvetkovića biti potrebna daleko bolja igra (najviše u odbrani) od one demonstrirane u jedva izbegnutom porazu, ove srede, u Čairu.

Ali, kako god da prođu na poslednjem gostovanju Petar Nenadić i društvo su ispunili prvi od ciljeva proklamovanih prilikom povratka sadašnjeg selektora, pod čijim su vođstvom neki drugi igrači na istom mestu – Hrvatskoj, osmom pozicijom na planetarnom šampionatu 2009. godine, napravili najveći uspeh našeg muškog rukometa u poslednjoj deceniji posle srebrne medalje na EP u Beogradu 2012. I prekinuli neprijatnu seriju u vidu neodlazaka na poslednje SP u Francuskoj i pre toga Olimpijske igre u Rio de Žaneiru. Odnosno, nastavili niz od četiri vezana prolaza na kontinentalne šampionate, započete pre sedam godina u Austriji.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari