Boris Beker bi mogao da bude deportovan iz Velike Britanije 1Foto: FoNet/AP

Boris Beker će biti razmatran za deportaciju, potvrdilo je Ministarstvo unutrašnjih poslova Velike Britanije, piše Gardijan.

Prošle nedelje, bivša teniska zvezda osuđena je na dve godine i šest meseci zatvora zbog skrivanja imovine vredne milione funti nakon što je bankrotirao u junu 2017. godine. Beker, osuđen po Zakonu o nesolventnosti, odslužiće, kako prenosi ovaj list, polovinu pune zatvorske kazne.

Portparol Ministarstva unutrašnjih poslova rekao je da, iako nije komentarisao pojedinačne slučajeve, „da se svaki strani državljanin koji je osuđen za krivično delo i osuđen na zatvorsku kaznu razmatra za deportaciju što je pre moguće“.

“Borba protiv toga mogla bi koštati i do 30.000 funti, rekli su stručnjaci, što znači da će Beker možda morati da se lično zastupa na sudu kao strana u parnici. Ako se krivično delo dogodilo posle 31. decembra 2020. godine, Beker podleže automatskoj deportaciji jer je osuđen na 12 meseci ili više“, rekao je advokat Kolin Jeo.

Gardijan piše da je Beker mogao da pokuša da se odupre deportaciji na osnovu ljudskih prava, ali i podseća da su mladi Afroamerikanci koji su živeli u Velikoj Britaniji mnogo duže od Bekera, ponekad od ranog detinjstva, deportovani i to zbog mnogo manjih kazni nego što je bivši teniser dobio.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari