Borjan odbranio penal u Luksemburgu, Vajs pogodio oba: Slovan ide u Mostar 1Foto: FK Slovan Bratislava

Petostruki uzastopni slovački fudbalski prvak Slovan ide u drugo kolo kvalifikacija za Ligu šampiona zahvaljujući i osećaju Milana Borjana za odbranu penala.

Dojučerašnji Zvezdin kapiten, koga su crveno-beli silom prilika pozajmili u Bratislavu jer njihov novi trener Izraelac Barak Bahar ima novog aduta na golu, svog zemljaka Omrija Glazera, pročitao je nameru kapitena luksemburškog Svift Hesperanža Nemca Dominika Štolca u 10. minutu. Rezultat je i dalje bio 0:0, a prvi meč u Slovačkoj prošle nedelje završen je 1:1. Tada je „desetka“ protivnika bio tačan s bele tačke u 22. minutu.

U nastavku meča dosuđena su dva jedanaesterca za Slovan. Oba puta, i u 55. i u 62. minutu, hladnokrvan je bio Vladimir Vajs, kapiten slovačkog tima. S ta dva pogotka je i postavljen konačan rezultat 2:0. Vajs, čiji je otac Vladimir trener Slovana, zatresao je mrežu i kod kuće.

Slovan dalje igra sa prvakom BiH Zrinjskim, koji je dalje protiv jermenskog Urartua prošao na penale u Mostaru. Prvi meč je iduće nedelje pod Bijelim brijegom.

Karabag je u revanšu u Bakuu lako izašao na kraj s Linkolnom iz Gibraltara – 4:0. Konačan rezultat je u 62. minutu postavio Crnogorac Marko Janković, nekadašnji Partizanov vezista. Od početka je u timu domaćina igrao, a i on je zamenjen u drugom poluvremenu, Marko Vešović, Jankovićev zemljak, bivše Zvezdino krilo koji se poslednjih godina prebacio na desnog beka.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari