Boško Kijanović 10. na svetu 1 foto: Pedja Milosavljevic/STARSPORT

Srpski atletičar nije uspeo da se plasira u finale trke na 400 metara na Svetskom dvoranskom prvenstvu u atletici, pred beogradskom publikom.

Boško Kijanović je trčao u drugoj polufinalnoj grupi i zauzeo peto mesto sa 46.97, pa je završio kao 10. u toj disciplini na svom najvećem seniorskom takmičemnju u karijeri.

„Neverovatno, moram da napomenem da je prvi put u životu da trčim dve trke u istom danu, što je zaista neverovatno surovo i teško. Činjenica da sam i drugu trku uspeo da istrčim ispod 47 sekundi, da budem kompetentan, uz najbolje svetske atletičare, to mi je zaista neverovatno. Pogotovo zbog one povrede koju sam imao tokom sezone“, rekao je mladić koji je naša velika atletska nada.

Publika u Štark areni ga je nosila u obe trke, što ga je posebno oduševilo.

„Naglasio bih da sam veoma zahvalan na podršci koju sam dobio. Publika je neverovatna, tako nešto sam i očekivao. Najbiotnije je da je dobra konkurencija u svim disciplinama. To uvek vuče dobre rezultate“, zaključio je Kijanović.

Iz njegove grupe u finale plasirali su se Šveđanin Karl Bengstrem, Amerikanac Trevor Besit i Čeh Patrik Šorm, dok je poput Kijanovića bez finala ostao Bruno Ortelano-Roig, dok su u iz prve polufinalne trke dalje prošli Džerim Ričards iz Trinidada, Danac Bendžamin Lobo Vedel i Amerikanac Markiz Vašington.

 

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari