Boškovićeva i Drča matirale Nemice, Srbija i dalje perfektna na Svetskom prvenstvu 1foto:FIVB

Vođene Tijanom Bošković i Bojanom Drčom, odbojkašice Srbije pobedile su Nemačku u veoma zahtevnom duelu sa 3:0 (25:23, 25:22, 25:23) i time zadržale perfektan skor na Svetksom prvenstvu.

Uspele su naše dame da posle Kanađanki i Bugarki pobede i Nemice, koje su do meča u Lođu bile neporažene na planetarnom takmičenju.

Srpkinje su morale dobrano da se potrude kako bi pobedile veoma kvalitetnu selekciju. Neizvesno je bilo u sva tri seta, posebno u uvodna dva, u kojima je lako ishod mogao da bude i drukčiji.

Srbija je obe završnice odigrala na visokom nivou, a presudni su bili blokovi Jovane Stevanović i Tijane Bošković.

Naša korektorka odigrala je kvalitetan meč, bila je ubedljivo najefikasnija u redovima Srbije sa 24 poena.

Napad je delovao tečnije i smislenije kada je na mestu tehničara bila Bojana Drča.

Iskusna i prekaljena tehničarka lakše je i razigravala srednjake i činila da napad ne bude idiličan i čitljiv za blok Nemica.

Najviše problema našoj reprezentaciji zadavale su igračice na srednjacima Vizel i Janiška, dok je prijem bio nedovoljno stabilan.

Selektor Srbije, Daniele Santareli, često je menjao igračice na prijemu, tražio dobitnu kombinaciju i čini se da je najbolji napad imao sa Sarom Lozom i Biankom Bušom na prijemu.

Srpkinje su se provukle u prva dva seta, bukvalno u samim završnicama nadmudrile su Nemice, kombinujući dobar flot servis Drče i mirnoću na bloku.

U nastavku je izgledalo da će sve proteći bez veće drame, posebno posle vođstva od 11:5, tačnije 20:14, međutim, usledio je veliki pad u igri naše reprezentacije.

Nemice su stigle do poravnanja 21:21 ali je u idealnom trenutku ponovo proradio servis, igra kroz sredinu, dok je Boškovićeva u maniru najbolje svestke korektorke završila meč.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari