Bosnić dao ostavku, Savez šokiran 1 EPA/Kay Nietfeld

Najbolji košarkaši Bosne i Hercegovine neočekivano ostali bez selektora.

Posle četiri godine mandata, Vedran Bosnić stavio je tačku na svoj angažman u nacionalnom timu,  objasnivši to problemima sa ispunjavanjem ugovornih obaveza i dedeljenjem istih stavova sa čelnicima KS BiH.

“Moramo priznati da smo iznenađeni ovim potezom. Istina je da postoji dug prema selektoru za prvi kvartal 2022. godine. Sve ostale obaveze iz prethodnih godina su uredno isplaćene selektoru, zaključno sa 31. decembrom 2021. godine, kao i nagrada za plasman na Evropsko prvenstvo. I to isključivo selektoru.

Celokupna javnost je upoznata sa tim da Savez zaista čini sve kako bi osigurao najbolje moguće uslove za sve selekcije, uključujući i one najmlađe. Da nismo to uradili, sigurno ne bismo ni imali rezultate koje u poslednje vreme ostvarujemo. Borimo se na sve načine, vratili smo veliki broj dugova, što nije bilo lako. Selektor je upoznat sa tim, stoga smo šokirani njegovom odlukom.

U svakom slučaju, uskoro bi trebalo da zaseda Upravni odbor Saveza, na kojem ćemo doneti odluku, šta i kako dalje”, stoji u saopštenju Saveza povodom iznenadne odluke trenera belgijskog Monsa.

Bosnić je uspeo da odvede BiH na Evropsko prvenstvo, a povukao se malo pre nastavka kvalifikacija za planetarni šampionat. BiH se za Mundobasket bori sa selekcijama Litvanije, Bugarske i Češke.

Na EP je svrstana u grupu sa Nemačkom, Francuskom, Litvanijom, Slovenijom i Mađarskom.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari