Božinov ispratio ekipu 1Foto: Starsport

Posle produženog vikenda u ledenom Beogradu, nakon priprema u slovenačkom Portorožu, fudbaleri Partizana izmestili su se juče u Limasol na sunčanom Kipru.

Tamo će do 12. februara obaviti ključnu fazu rada u procesu pravljenja igre i tima, odnosno tempiranja forme za prolećni deo prvenstva Srbije i nacionalnog Kupa.

U avionu za ovo mediteransko ostrvo našli su se skoro svi igrači koje je trener Marko Nikolić vodio i u bivšu jugoslovensku republiku, jer je u međuvremenu otpao samo Valerij Božinov. I to ne zbog povrede, nezalaganja, viška napadača, nediscipline ili slične problematike već zato što su klub i iskusni špic iz Bugarske saglasni da je ova zima poslednji trenutak za njegovu prodaju, odnosno zaradu od nje, jer mu na leto ističe ugovor. Božinov nije bez ponuda, ali nijedna (još) nije zadovoljila prohteve crno-belih, koji ga očigledno više cene nego što mu je realna vrednost na fudbalskom tržištu. Uglavnom, ima još samo 48 sati za transfer u neki evropski tim i mnogo više za odlazak u Rusiju, negde na Bliski ili Daleki istok. NJegov mnogo mlađi kolega Dušan Vlahović ni u ovom delu priprema neće biti na raspolaganju stručnom štabu, jer mora da nastavi s lečenjem povrede u Beogradu, za razliku od talentovanog veziste Nemanje Mihajlovića, za kojeg se ne zna da li će i koliko ostati na Kipru. Odnosno, da li će biti uspešno završeni pregovori sa Đenovom, o prodaji klubu čiji dres već nosi bivši Partizanovac Nikola Ninković. Zapelo je, kao i uvek, oko visine obeštećenja, ali sve strane se trude da pronađu kompromis. Pri čemu su Partizanu i te kako potrebne pare za popunu rupe u klupskom budžetu, opterećenog brojnim dugovima.

Ostalih 21 igrač i tri golmana biće od prvog dana u konkurenciji za prijateljske utakmice, dok će im se novopečeni reprezentativci Nemanja Miletić i Marko Jevtović priključiti posle sinoćnjeg duela reprezentacija Srbije i Sjedinjenih Američkih Država u SAD. Predviđeno je šest testova i to sa poljskom Koronom, Kikers Ofenbahom (obe 2. februara), litvanskim Atlantasom (4.2), još nepoznatim rivalom iz Ukrajine (6.2), Levskim (8.2) i ruskog Urala, dan pre povratka.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari