Božović: Ignorisanje je najbolje 1Foto: Starsport

Večiti rivali ne imenuju jedni druge u međusobnim, sve češćim i žešćim javnim peckanjima, ali koriste svaku šansu za nastavak medijskog klinča, pa je trener Crvene zvezde Miodrag Božović, pred subotnju utakmicu sa Voždovcem, iskoristio pravo na repliku kolegi iz Partizana Marku Nikoliću.

– Ignorisanje je najbolja stvar. Kada nekog ignorišete, on se nervira. Ne želim uopšte da pominjem ikoga da ne bih ikome davao priliku da mi odgovara ili pravi saopštenja. Svi u Srbiji vrlo dobro znaju ko je šta i kako radio svih ovih godina, od 1992. – reagovao je Božović na raniju izjavu „Neka ljudi rade to što rade, a mi ćemo to što radimo. Svako bi trebalo da ima moral i savest. Videćemo na kraju ko je kako radio“, kao aluziju na česte penale i crvene kartone na štetu Zvezdinih rivala.

U tom permanentnom obračunu ostali konkurenti dođu kao sporedna tema.

– Neće nam biti lako na stadionu Voždovca, pre svega zbog veštačke trave na koju nismo toliko navikli. Nadam se da ćemo brzo da se priviknemo, odigramo dobru utakmicu i tako se približiti na još tri koraka do titule. To što nemaju pobedu u doigravanju ne znači ništa jer se u sportu završavaju sve serije, i pozitivne i negativne, a oni su se u plej-of plasirali zahvaljujući dobrim igrama. Ne smemo da razmišljamo u tom pravcu – smatra popularni Grof, koji ne može da računa na Gelora Kangu (parni kartoni), što bi moglo da gurne povratnika Nenada Milijaša u startnu postavu.

Inače, lider Superlige i branilac titule dobio je šest poslednjim mečeva sa Zmajevima, što u dvorištu Voždovca što na neutralnom terenu Obilića, a u kratkoj istoriji međusobnih duela ova dva tima crveno-beli nisu slavili samo u prvom 2013. godine, kada su doživeli šah-mat od svog potonjeg trenera Nenada Lalatovića (0:1) i remiju iz sezone 2014/2015, kada je na Zvezdinoj klupi sedeo pomenuti stručnjak.

Superliga - 34. kolo

plej-of

petak

Javor – Partizan

subota

Voždovac – Crvena zvezda                           17.00

Vojvodina – Mladost       19.00

nedelja

Napredak – Radnički (N)                19.00

Tabela: Crvena zvezda 46, Partizan 46, Vojvodina 33, Mladost 33, Radnički (N) 28, Napredak 26, Voždovac 23, Javor 22.

plej-aut

subota

Bačka – Čukarički               17.00

Borac – Metalac 19.00

nedelja

Spartak – Rad     17.00

Radnik – Novi Pazar         19.00

Tabela: Čukarički 26, Spartak 25, Radnik 22, Rad 18, Bačka 17, Metalac 17, Borac 15, Novi Pazar 13.

Kljajić završio sezonu’]

Na poslednjem treningu pred put u Ivanjicu, na meč 34. superligaškog kola sa Javorom, Partizan je ostao bez prvog golmana Filipa Kljajića. I to do kraja sezone, jer mu je polomljen prst na šaci prilikom jedne intervencije i mora tri nedelje da nosi gips. Čime je otvoren prostor za njegovog prvog zamenika Nemanju Stevanovića.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari