Brajan Saragosa zakucan za klupu Bajerna iz Minhena 1Foto: EPA-EFE/ANNA SZILAGYI

Počeci Brajana Saragose u minhenskom Bajernu nisu bili laki.

Zbog mnogo povreda krilnih igrača, on je u januaru prešao u redove bavarskog giganta iz Granade gde je inače trebalo da ostane na pozajmici do kraja sezone.

Mesec i po dana kasnije, njegovo učešće u slavnom klubu oličeno je u mizernih 35 minuta provedenih na terenu u dva meča Bundeslige.

Njegov debi je bio onaj u pobedi Bohuma nad šampionom Nemačke rezultatom 3-2, a naredni meč je odigrao prošlog vikenda na „Alijanc Areni“ u pobedi Bajerna nad Majncom rezultatom 8-1.

Jasno je vidljivo iz pomenute minutaže da je na obe utakmice ušao sa klupe.

Sam trener Bajerna Tomas Tuhel je uoči duela protiv Majnca objasnio da Saragosa ima problema sa integracijom.

– Nedostaje mu jezik. Teško mu je da govori engleski i nemački, to je nešto osnovno što mora da nauči – rekao je Tuhel na pitanje o Brajanu Saragosi kojem danas na meču protiv Darmštata nije dao priliku da uđe u igru ni u nadoknadi vremena (5:2 pobeda Bajerna).

U jesenjem delu sezone, u svom debiju u Primeri, vešti krilni fudbaler je odigrao 21 utakmicu za Granadu, postigao šest golova i dve puta asistirao, te je postao jedno od otkrića lige što mu je donelo čak i debi za reprezentaciju Španije u oktobru, piše katalonski list Mundo Deportivo.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari