Bratuša: Incident u Zagrebu za osudu i bez velikih posledica

Ostavite komentar


  1. ovakvo nipodastavanje incidenta je strasno. pa sta je trebalo da ih ubiju da bi on to smatrao ozbiljnim incidentom. sta da nije naisao stariji covek koji ih je rasterao. jedan je bio u partizanovom dresu. pa sta treba da se ogrnu u ustasku sahovnicui. po beogradu hodaju kako hoce i niko ih ne dira. nedavno gledam u subotici na svakoj drugoj banderi sahovnica i nikom nista, a mi opravdavamo mlacenje dece zbog klupskog dresda. ovom ne bih dao dve ovce da cuva jednu bi izgubio nesposobnjakovic

  2. Htio bih istaći dvije stvari:
    – prvu, da mi je zaista žao što je do incidenta došlo i što su djeca povrijeđena i to u mom gradu, –
    -drugu, oduševljen sam predmetnim novinskim člankom.
    Oduševili su me prvenstveno gospodin Bratuša, ali i autor teksta.
    Ovo je najsmirenije, najobjektivnije i najmiroljubljivije izvještavanje i pisanje, o bilo kojoj temi koja se tiče odnosa srba i hrvata otkad ja čitam novine! I u Srbiji i u Hrvatskoj!
    Sam gospodin Bratuša je vrlo smireno, objektivno i inteligentno analizirao uzroke, opisao samo događanje, kao i završetak istog! I to bez generaliziranja, uz preciznu detekciju počinitelja. i bez dizanja tenzija – upravo suprotno!
    Dakle, ne normalni ljudi, ne hrvati, ne svi hrvati, već – navijačka skupina BBB! Naime, na sam spomen navijačkih skupina (bilo kojih i bilo gdje) mene spopadne jeza – ne zato što ih se bojim, dapače, već zato što je postojanje istih ogledalo stanja u državi, kao i nastavno – svojevrsni dokaz kapitulacije iste te države.
    Dakle, zaista sam ugodno iznenađen! Sve pohvale!
    Uobičajeni tekstovi na temu srba i hrvata su više kao komentar koji sam zatekao (boky)!

Ostavite komentar


Sport

Naslovna strana

Naslovna strana za 4, 5. i 6. maj 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Gordana Bjeletić, novinarka

Dnevni list Danas su jedine profesionalne novine u Srbiji.