Brazilski reprezentativac najavio meč sa Srbijom: Vlahović dokazao talenat, Kostić može da nam napravi velike probleme 1Foto: EPA

Odbrambeni fudbaler reprezentacije Brazila Danilo na konferenciji za medije u Torinu govorio je o reprezentaciji Srbije, prvom protivniku njegove ekipe na Svetskom prvenstvu u Kataru.

Fudbaler Juventusa govorio je o napadačkom potencijalu tima selektora Dragana Stojkovića, a naročito njegovih klupskih saigrača Dušana Vlahovića i Filipa Kostića.

„Vlahović je pokazao veliki talenat, svakim danom se razvija, evoluira. Još više će se afirmisati u Kataru, on je veoma opasno oružje reprezentacije Srbje. Napad Srbije je veoma neugodan za odbranu rivala, napadaju kroz dubinu, fizički su veoma dominantni. I Kostić je tu, trebalo mu je nekoliko utakmica da uđe u dinamiku Juventusa, ali ima neverovatnu snagu u nogama, udarac i centaršut koji je veoma teško odbraniti. To je nešto što treba neutralisati, ukoliko mu se ostavi prostor i vreme da uputi udarac ili centaršut može da napravi mnogo problema rivalu, što smo mi u prvoj utakmici“, rekao je Danilo.

On se osvrnuo i na činjenicu da je Brazil jedan od najvećih favorita za osvajanje titule prvaka sveta.

„Mnogo slušam o tome u klubu, mnogo čitam na tu temu i svi mi u reprezentaciji razumemo i prihvatamo odgovornost. Posle rezultata koje smo imali, pobedničkog niza i načina na koji smo igrali, sa ovim imenima, moramo da prihvatimo tu odgovornost, nemoguće da skrenemo pogled. Ali uz Brazil, tu su i selekcije kvalitetnih igrača, na veoma visokom nivou. Draž takmičenja i jeste u neizvesnosti koja je na najvišem nivou u poslednje vreme. Nesporno je da smo jedan od favorita, ali ima i drugih ekipa sa sjajnim fudbalerima“, izjavio je defanzivac Brazila.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari