Brejk Jute, Bjelica dobar 1Foto:EPA CJ GUNTHER

Klivlend se izblamirao protiv Indijane u prvom meču četvrtfinala Istočne konferencije, a onda je Lebron DŽejms „kraljevskom partijom“ vratio u život Kavse, pred dvomeč na terenu Pejsersa (100:97).

Hjuston je na superioran način trijumfovao protiv Minesote i u drugom duelu (102:82), dok je Oklahoma popustila pod pritiskom Jute, izgubivši prednost domaćeg terena (95:102).

Vulvsi su od druge četvrtine naglo potonuli, nemavši rešenja za šutersku inspiraciju, pre svih Krisa Pola i DŽeralda Grina. Trener Tom Tibodo pokušao je na sve načina da pronađe dobitnu petorku i činilo se u jednom trenutku da će u tome i uspeti sa Nemanjom Bjelicom na niskom krilu. U tek drugom plej-of meču u karijeri, popularni Beli ubacio je 16 poena, uz osam skokova i dve asistencije, kao najbolji pojedinac Minesote. Iza sebe ostavio je Endrua Viginsa (13 poena) i DŽimija Batlera (11), međutim domaćin je imao mnogo više raspoloženih igrača. Prednjačio je Kris Pol sa 27 poena, osam asistencija i dva skoka. DŽerald Grin je ubacio 21, uz 12 skokova, Trevor Ariza 15 (5sk), DŽejms Harden 12 (7as, 4sk).

Indijanu je poraza koštala očajno odigrana prva četvrtina (33:18), posle koje nisu uspeli da se oporave, iako su rezultatski dobili naredne tri. Iako je rezultat „tesan“, u finišu utakmice nije bilo baš toliko napeto. Viktor Oladipo – najefikasniji igrač gostiju sa 22 poena i šest asistencija – promašio je dva šuta za tri poena u poslednjem minutu, kojima je Indijana prvo mogla do izjednačenja, a onda i do „minus dva“. Posle blamaže u prvom susretu, Lebron DŽejms izjavio je da uopšte nije zabrinut i to je pokazao već na drugoj utakmici, u kojoj je faktički ubacio polovinu poena Klivlend Kavalirsa. „Kralj“ je meč završio sa fantastičnih 46 poena, uz 12 skokova i pet asistencija. Do 1:1 u seriji stigli su i košarkaši Jute, koji su napravili brejk u Oklahomi pobedivši 102:95. Goste je predvodio Donovan Mičel sa 28 poena i šest skokova, a odlični su bili Riki Rubio (22p, 9as, 7sk) i Derik Fejvors (20p, 16sk). Na suprotnoj strani, Rasel Vestbruk je ubacio 19 poena, uz 13 asistencija, Pol DŽordž je imao 18 poena i 10 skokova, Karmelo Entoni 17 poena i devet skokova…


Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari