Breša velika nepoznanica 1Foto: STARSPORT

Perfektnih 10-0 od starta sezone najbolji su indikator odnosa snaga između večerašnjih rivala u 4. kolu Evrokupa (20.30).

Crvena zvezda će na terenu Breše, rezultatski trenutno najlošije ekipe u grupi A (0-3), pokušati da produži niz nepobedivosti, odnosno da eventualnim trijumfom praktično istakne jasnu kandidaturu za prolazak u narednu fazu Evrokupa.

Zvezdi bi gostovanje Breši moglo da bude jedno od najtežih u dosadašnjem delu sezone. U ritmu dve utakmice nedeljno, crveno-beli su možda i najslabiju partiju odigrali na prethodnom gostovanju u Evrokupu kada su u Monaku ubacili svega 66 poena, uz mizernih 10 timskih asistencija i čak 17 izgubljenih lopti. Za ekipu koja u Evrokupu prosečno ostvaruje 21 uspešno dodavanje i ubacuje nekih 80 poena, sve ispod navedenog standarda ujedno znači i ozbiljno koketiranje sa porazom. Breša je posle startnih 0-3 faktički u bezizlaznoj poziciji; eventualni večerašnji poraz značio bi i najverovatniji oproštaj od druge faze Evrokupa.

Breša tim koji igra fantastično na svom terenu. NJeni igrači pokušavaju da igraju tranziciju i kontranapad, kao i svi koji igraju Evrokup. Igraju agresivnu odbranu. Do sada nemaju pobedu u Evrokupu, pa će im meč sa nama biti motiv više da dođu do prve. Moramo zbog toga da igramo oprezno, kvalitetno i svih 40 minuta. Neće 35 biti dovoljno za pobedu – rekao je Tomić.

Strateg kluba sa Malog Kalemegdana smatra da se previše vrši pritisak na njegove košarkaše.

– Zvezda će izgubiti. Ne možemo mi do kraja sezone da pobedimo 70 utakmica. Mislim da ne bi trebalo da se pravi pritisak u medijima. Kada već pobeđujemo, hajde da uživamo u trijumfima, a ne da čekamo kada ćemo izgubiti. I to će se jednom desiti – istakao je on.

Breša je od početka sezone na šest utakmica ostvarila samo jednu pobedu. Italijanski predstavnik ima jednu od najlošijih odbrana u Evrokupu sa prosekom od skoro 89 primljenih poena po meču. Najviše problema stvara im protivnička centarska linija, što bi Odžo, Cirbes i Ristić trebalo da iskoriste. Breša čak 61 odsto poena prima iz reketa, a pritom u proseku gubi skoro 15 lopti. Trio Brajan Alen, DŽordan Hamilton, Avudu Abas postiže 70 odsto poena u Evrokupu, dok su javnosti poznati i iskusni Luka Vitali, Dejvid Mos i Brajan Saketi.

Da budemo energetski isti

– Crvena zvezda je lider naše grupe. Tim koji nema poraz i ima najviše ambicije. Želimo da budemo na njihovom energetskom nivou, da igramo u ritmu i sa samopouzdanjem. Pobeda bi učinila jačim naše nade da se kvalifikujemo u TOP 16. Imam veliku želju da se takmičim sa srpskim timom i da doživim prelepu noć u Kupu sa mojim timom i navijačima. Voleo bih da ta želja bude snažna u svakom od nas – poručio je Andrea Dijana, trener Breše.

Raspored i tabela

Grupa A

Galatasaraj – Monako 18.00

Andora – Ulm 20.00

Breša – Crvena zvezda 20.30

1. Crvena zvezda 3-0

2. Monako 2-1

3. Galatasaraj 2-1

4. Andora 1-2

5. Ulm 1-2

6. Breša 0-3

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari