Britanija prva, Bolt se povredom oprostio od atletike 1Foto: EPA/ SRDJAN SUKI

Jedan od najboljih atletičara svih vremena, veliki šampion Jusein Bolt, nije uspeo da završi poslednju trku u karijeri, jer se u štafeti 4×100 metara povredio, pa tako ni Jamajka nije osvojila medalju u disciplini u kojoj je na svetskim prvenstvima pobeđivala četiri puta zaredom.

Trka je završena senzacionalnim trijumfom Velike Britanije, čiji sprinteri su uspeli da nadmaše Amerikance i podjednako senzacionalne Japance, koji su osvojili treće mesto.

Posle prvog poraza na velikim takmičenjima od 2008. godine, koji je doživeo pre sedam dana u trci na 100 metara, kada je bio treći, očekivalo se da će Bolt večeras u legendu ipak otići sa zlatnom medaljom oko vrata, ali se, nažalost, potvrdilo da je u London došao nepripremljen.

Trčao je poslednju izmenu, i kada su svi očekivali da u svom prepoznatljivom finišu „pretrči“ sve rivale, posle dvadesetak metara mu je, po svoj prilici, stradao butni mišić leve noge i pao je na stazu.

Tako je karijeru završio sa 14 medalja na prvenstvima sveta, 11 zlatnih, dve srebrne i jednom bronzanom, i devet zlatnih odličja sa Olimpijskih igara. Jedini je sprinter u istoriji koji je na Olimpijskim igrama osvojio šet zlatnih medalja u pojedinačnim trkama.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari