Bronza za Mariju Sudimac na Evropskom kupu u badmintonu 1Foto: Badminton savez Srbije

Naša reprezentativka u badmintonu Marija Sudimac osvojila je bronzu na turniru Evropskog kupa za igrače do 17 godina, Kassabian Brothers Blugarian U 17 international 2017 , koji je od 25. do 27. avgusta održan u Bugarskoj, saopštio je Badminton savez Srbije.

Naša reprezentativka je, kao prvi nosilac, bila slobodna u prvom kolu ženskog singla, dok je u drugom meč bez borbe predala Holanđanka Kloi Majer. U četvrtfinalu Sudimčeva je savladala Turkinju Zejnep Akdeniz s 21:18, 21:17, dok je u borbi za finale, posle velike borbe u tri seta, izgubila od njene sunarodnice Zehre Erdem s 19:21, 21:17, 21:12, koja je potom osvojila zlato.

“Prezadovoljna sam što sam stigla do postolja u Haskovu, tim pre što mi je ovo bio prvi turnir nakon letnjih priprema i više od dva meseca pauze kada su zvanični mečevi u pitanju. Odlično sam počela polufinale, osvojila prvi set, ali sam malčice pala u igri u nastavku duela, što je sjajna Turkinja Erdem iskoristila i zasluženo stigla do finala“, prokomentarisala je Sudimčeva svoj nastup u Haskovu gde je sudila naša Kristina Jovin.

Kako je navedeno Ministarstvo omladine i sporta obezbeđivanjem neophodnih finansijskih sredstava u značajnoj meri je doprinelo učešću Marije Sudimac i Kristine Jovin na turniru u Haskovu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari