Buđenje posle pauze 1Foto: STARSPORT

Košarkaši Crvene zvezde su očekivano ubedljivom pobedom nad čačanskim Borcem završili ligaški deo domaćeg prvenstva perfektnim skorom 10-0 (86:58).

Crveno-bele u polufinalu plej-ofa očekuje serijal sa Mega Bemaksom (igra se na dve dobijene) koji će startovati 2. juna.

Crveno-bele protiv Čačana nije vodio Milan Tomić zbog prehlade, tako da je ulogu prvog čoveka struke imao Andrija Gavrilović, njegov prvi asistent koji je tokom sezone već imao prilike da vodi ekipu, takođe iz sličnih razloga. U poslednjem trijumfu pre plej-ofa, najbolji strelci crveno-belih bili su Dušan Ristić sa 16 poena, kao i Kejsi Rivers i Bili Beron sa po 14 poena. Uz njih, dvocifreni u napadu bio je i Dobrić, o čijoj će težini povrede biti više reči narednih dana.

– Drugi put sam na ovom mestu i podrazumevam da su sa mnom pored klupe i Milenko Topić i Sale Kosović, to zajedno vodimo, a valjda sam zbog godina taj koji stoji pored. Mislim da smo sva trojica uradili to da drugo poluvreme izgleda bolje. Mogu da čestitam Borcu na prvom poluvremenu, u kom su se odlično borili, s obzirom na to da ovom utakmicom završavaju sezonu. Bili su aktivni, agresivni, pogodili su šuteve… Mi nismo bili agresivni, aktivni i motivisani onoliko koliko bi trebalo da budemo, a to smo posle nadoknadili u nastavku. Na tome bih čestitao igračima – jezgrovit je bio Gavrilović, koji je godinama bio asistent u vrhunskim klubovima poput Virtusa, Unikahe, Uniksa, Himkija, radeći zajedno sa velikim prijateljem Serđom Skariolom, selektorom Španije i članom stručnog štaba Toronto Reptorsa.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari