Bundes liga: Stefanović bolji od svetskog vicešampiona 1Foto: SSS

Završen je ligaški deo nemačke Bundes lige vazdušnom puškom. Minulog vikenda održani su mečevi poslednja dva kola. Po četiri najbolje ekipe iz grupa „Jug“ i „Sever“ Prve lige plasirale su se na finalni turnir.

„Fajnal ejt“ će proći bez srpskih strelaca, ali klubovi za koje gađaju takmičari iz naše zemlje su uglavnom ispunili ciljeve. Visener, za koji se takmiči Sanja Vukašinović, i Tus Hilgert, čija je „prva puška“ Milutin Stefanović, sačuvali su mesto u Prvoj ligi – Grupa „Sever“. Olimpija 72 iz Berm/Derpšerta, za koji je gađala Katarina Biserčić, je ispala iz Prve lige „Sever“.

PSS iz Inden/Altdorfa, koji su ove sezone pojačale Ivana Marić i Marija Zavišić, je zauzeo drugo mesto u Drugoj ligi – Grupa „Zapad“ i plasirao se u plej-aut za borbu za mesto u Prvoj ligi.

Minulog vikenda najuspešniji srpski strelac bio je Milutin Stefanović. U 10. kolu njegov Tus Hilgert je sa maksimalnih 5:0 izgubio od Vikenberga. Stefanović je postigao vredan rezultat 397 krugova, ali njegova direktna rivalka Stine Holce Nilsen (Danska), evropska prvakinja, je „ubila“ 398 i donela bod svom timu.

Tus Hilgert je izgubio i u poslednjem kolu, od domaćina turnira, Kevelara (1:4). Stefanović je odmerio snage sa svetskim vicešampionom Petrom Goršom (Hrvatska). Obojica su pogodili po 398 krugova, ali Stefanović je bio uspešniji u raspucavanju i doneo utešni poen svom timu.

Tus Hilgert je u konačnom plasmanu zauzeo 10. mestu sa šest bodova, koliko i devetoplasirani Visener, za koji je ove, kao i prošle godine, gađala Sanja Vukašinović.

Vukašinovićeva je ove sezone gađala samo u dva kola. Minulog vikenda takmičila se u 11. kolu, u kome se Visener, domaćin drugog turnira Grupe „Sever“ poslednjeg vikenda, sastao sa Braunšvajgerom. Protivnik joj je bila Indijka Mehuli Goš. Obe su pogodile vrednih 397 krugova, ali Goš je bila uspešnija u raspucavanju i učestvovala u maksimalnom trijumfu svog tima.

Katarina Biserčić minulog vikenda nije bila u ekipi Olimpije 72 iz Berm/Derpšerta,koji je takmičenje završio bez bodova, na poslednjem 12. mestu.

PSS iz Inden/Altdorfa je  u poslednja dva kola Druge lige Grupa – „Zapad“, zabeležio dve pobede na turniru u Ahenu. Najpre je sa 4:1 savladao ekipu Ham, a potom istim rezultatom i domaći Karls Sgi iz Ahena. Ovaj put pojačanje iz inostranstva u timu PSS-a bila je Ivana Marić, kojoj je ponestalo i malo sreće. U duelu sa Hamom pogodila je 392 kruga, koliko i njena rivalka Menon Smit (Holandija), bronzana sa EP u Đeru ove godine. Holanđanka je bila uspešnija u raspucavanju. Poslednji meč, sa Karlsom za PSS nije imalo nikakav značaj, s obzirom da je već bio obezbedio mesto u plej-autu, a Marićeva je izgubila od Belgijanke Džesi Kaps (388:392).

PSS je u konkurenciji osam klubova Grupe „Zapad“ zauzeo drugo mesto.  Ostvario je šest pobeda uz samo jedan poraz, od drugog tima BSV Buer-Bulsea, koji je osvojio prvo mesto, ali ne ide u plej-aut. Prvi tim Buer-Bulsea učestvuje u Prvoj ligi, a dve ekipe iz istog kluba ne mogu da se takmiče u istom rangu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari