Cajtnot radi za Cirbesa u Zvezdi 1Maik Zirbes KK Crvena Zvezda trening Avgust 27. 2018. (credit image & photo: STARSPORT/ Pedja Milosavljevic)

Ogromnih problema imaju u Crvenoj zvezdi da popune rupu, sada već „kraterskog obima“ na poziciji startnog centra.

Kako vreme prolazi, crveno-belima je prostor za manevar toliko sužen da su nedavno posegnuli za najmanje lošim rešenjem, ali ni u tome nisu uspeli.

Matijas Lesor spominjan je kao opcija na petici još od momenta kada je postalo jasno da Lendri Nnoko neće nastaviti karijeru na Malom Kalemegdanu.

Kada su sve potencijalne varijante bile propale, crveno-beli su svom nekadašnjem igraču poslali i zvaničnu ponudu koju je on glatko odbio.

Istovremeno, raspitivali su se i o Vilu Mozliju, tačnije mogućnosti da još uvek aktuelni igrač Partizana raskine saradnju sa crno-belima i preseli se na Mali Kalemegdan.

Trenutno i ta opcija deluje teško ostvariva, a i Zvezdi je jasno da američki centar nema kapaciteta da bude vodeća opcija na petici, čak i pod uslovom da mu je zdravstveno stanje optimalno za jednog profesionalnog sportistu.

Naime, Mozli je od povratka iz Amerike podvrgnut detaljnim lekarskim analizama, sve zbog sumnje da ima problema sa srcem.

Poslednji izveštaji ukazuju na to da mu profesionalna karijera nije ugrožena, međutim to ne znači da će ostati u Partizanu.

Iako pod dvogodišnjim ugovorom sa crno-belima, atletski nadareni centar znatno je bliži promeni sredine, s tim da raskid saradnje sa klubom iz Humske neće biti jednostavan.

Amerikanac ima visoka garantovana primanja za tekuću i narednu sezonu i sigurno se tog novca neće odreći.

Izazov u vidu igranja u Evroligi naredne sezone nešto je na šta sigurno ne bi ostao imun, međutim način realizacije transfera je isuviše komplikovan, a u Zvezdi jednostavno nemaju vremena za gubljenje.

I prvi meč na pripremama protiv FMP pokazao je da crveno-beli ne mogu da se oslone na trenutni tandem na petici Kuzmić-Mitrović.

Pokušao je Dejan Radonjić da odobrovolji Matijasa Lesora, da nakon dobre sezone u Monaku i osvojenog Evrokupa, ponovo dođe u Zvezdu, međutim Francuz nije bio zadovoljan ponudom od nekih 380 hiljada evra za godinu dana, a pritom se ispostavilo da ima i određenih privatnih obaveza u otadžbini.

Nedavni dolazak na treninge Zvezde Majka Cirbesa, prvobitne ideje da održava formu do novog angažmana, mogao bi na kraju da poprimi sasvim drugačiju formu.

Nemački košarkaš u 31. godini života deluje poprilično kompetitivno na treninzima i ne bi bilo iznenađujuće da se trener Radonjić na kraju opredeli da mu treći put u karijeri pruži šansu da zaigra u Zvezdi.

Crveno-beli večeras igraju drugi pripremni meč protiv Mege i nije nemoguće da se i Cirbes „skine“ za tu utakmicu.

Njegov prvi mandat bio je obeležen izvanrednim rezultatima na klupskom nivou, dok je individualno Cirbes predstavljao značajni faktor u sistemu koji je forsirao crnogorski stručnjak.

U drugom mandatu, bivši nemački reprezentativac više je ličio na amaterskog igrača, koji nakon posla predveče odlazi na basket sa drugarima, u kraju.

Naravno, crveno-beli će pokušati da pronađu daleko bolje rešenje, ali je na napunih mesec dana do početka sezone u ABA ligi svima na Malom Kalemegdanu jasno da ko god da dođe neće imati kvalitet u meri da pravi jasnu razliku, ne samo u Evroligi, već i u regionalnim okvirima.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari