Ćavi o potpisu Halanda: Otkad sam došao u Barselonu, nijedan igrač nije rekao "ne" 1Foto: EPA-EFE/Alejandro Garcia

Uvertira prvog meča osmine finala Lige Evrope između Barselone i Galatasaraja, koji će se sutra od 21.00 odigrati na Kamp Nou, bila je dobra prilika da trener Ćavi odogovori i na pitanja u vezi sa potencijalnim dolaskom Halanda u prestonicu Katalonije.

Đoan Laporta, predsednik Barselone, nedavno je obznanio da je Mančester siti u prednosti, u nadmetanju giganata za potpis Erlinga Halanda, ali i da Barselona ima sovje adute.

„Uvek je dobar trenutak da potpišete za Barselonu. To je najbolji klub na svetu. Insistiram na tome. Nijedan igrač od kako sam ovde trener nije rekao ‘ne’ Barseloni”. Insistiramo na modelu igre u kojem će igrači ovde da uživaju. Ako bi na utakmici u nekom klubu dodirnuo loptu 20 puta, u Barseloni će 40. Stvorićemo više šansi nego bilo ko drugi. To je ono što možemo da ponudimo, pokušavamo igrače da ubedimo da će im ovaj sistem odgovarati“, odgovorio je Ćavi, pokušavši da obrazloži razloge zbog kojih bi Haland trebalo da odabere Barselonu.

Istovremeno, Barsa ima za cilj i da produži ugovore sa mladim Gavijem, kreativcem, i štoperom Arauhom.

„To su dva veoma važna fudbalera za nas, oni su naša sadašnjost i budućnost. Produžetak ugovora Gaviju i Arauhu je prioritet kluba. Mislim da je pitanje vremena kada će do toga doći“, optimista je trener Barselone.

Barselona za Ćavija nije glavni favorit da osvoji Ligu Evrope.

„Ne vidim nas kao jedne od favorita, to su timovi koji su poslednjih godina osvajali ovo takmičenje. Sevilja je veći favorit od nas, mi smo samo jedan od kandidata. Veoma smo uzbuđeni, iako Liga Evrope nije Liga šampiona, ali jeste evropsko takmičenje“, stava je Ćavi, koji je u superlativu govorio o Ronaldu Kumanu, svom prethodniku na klupi Barselone i nekadašnjem fudbalskom asu Katalonaca.

„Kuman je imao drugačiji model igre, postoje navike koje je teško iskoreniti. Ne kažem da je bilo bolje ili gore, bilo je drugačije. Kuman je jedan od mojih omiljenih igrača, on je legenda. Mogu samo lepo da se izražavam o njemu.“

Ćavi će večeras navijati za svoje nekadašnje saigrače Mesija i Nejmara, na gostovanju Pari Sen Žermena Realu u revanšu osmine finala Lige šampiona.

„Leo je činio čuda ne samo na Bernabeuu, već na svim poljima. Danas je velika utakmica i za Lea, i za Pariz, i za Madrid. Biću kod kuće i gledaću utakmicu, neću izaći na večeru. Uživaću u igri. Šteta što nismo u Ligi šampiona, moram da budem iskren. Sjajna utakmica, svi koji vole fudbal će je gledati neka bolji pobedi. Želim sve najbolje mojim prijateljima Leu i Nejmaru. Neka najbolji pobedi, ali pobeda Lea i Nejmara je bolja opcija“, istakao je Ćavi.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari