Ćavi: Ovo je najbolji nivo tima od kada sam trener Barselone 1Foto: EPA-EFE/Alejandro Garcia

Ćavi Ernandez ocenio je visokom ocenom stav i igru svojih igrača na premijeri Lige šampiona 2023-24 protiv Antverpena od 5:0, drugom tako spektakularnom pobedom u četiri dana posle dominacije nad Betisom za vikend u LaLigi, prenosi katalonski list Mundo Deportivo.

„Veoma sam zadovoljan i srećan ne samo zbog rezultata, već i zbog igre. To je najbolji nivo tima sa mnom kao trenerom, ova utakmica protiv Antverpena i subota protiv Betisa. I ovo je način. Igra sa strpljenjem, gledajući kako pritiskamo visoko i protivnik ne može da izađe iz svog kaznenog prostora, a stvaramo i šanse. Dobijaćemo i utakmice sa po 1:0, ali ovakav način igre je ono što svi želimo“, objasnio je Ćavi.

Što se tiče brzog prilagođavanja Ilkaja Gundogana i Žoao Kansela, Ćavi je bio jasan: „Obojica dolaze iz Mančester sitija i rada sa trenerom koji igra onako kako i mi želimo i nema potrebe da im bilo šta kažemo. Oni znaju šta moraju da rade i to rade u svakom trenutku“.

On je spomenuo i Feliksa.

„Poboljšaju nivo tima, kao i Žoao Feliks uostalom. Oni uživaju i to je najvažnije.“

Zatim je dalje proširio priču oko Gundogana: „Kada Gundogan igra, on podiže nivo, pao nam je sa neba. Divno ga je videti. On je superioran fudbaler. On radi šta treba i poboljšava stvari kada mu lopta dolazi u posed“.

Takođe je imao pohvale za Žoaa Feliksa: „Rekao sam mu da što jednostavnije igra, to će više golova postići. Ima izvanredne uslove, poniznost u radu i inteligenciju da razume igru. On uživa i to je najvažnije. Veza sa Levandovskim? Dobri se uvek razumeju.”

O Gaviju je rekao sledeće: „Igra dobro gde god da ga stavite“, a o de Jongu: „Naravno da bih sada obnovio ugovor sa njim, mislim da se nalazi u najboljem trenutku u karijeri“.

Kao ključno za budućnost tima istakao je održavanje ovog nivoa igre i koncentracije, glad za pobedama i igranje iznutra i spolja.

„Stvaramo mnogo prilika u napadu, prošle godine nam je nedostajala poziciona igra u napadu koju sada imamo i razumemo kako funkcioniše“, dodao je Ćavi.

Otkrio je šta mu je trener Antverpena Mark Van Bomel rekao oko 20. minuta, malo pre rezultata 3:0: „Odličan tim“, rekao mi je. A ja sam rekao: „Sada smo dobri, Mark.“

A euforiju je zaustavio prisećajući se nedavnog iskustva.

„Prošle godine bili u istoj situaciji posle prve utakmice i onda se desilo ono što se desilo. Sada imamo najkomplikovaniju utakmicu u Portu, želimo u osminu finala i ako izađemo iz grupe kao prvi, biće mnogo bolje. Biće to najteža utakmica za nas”, istakao je Ćavi.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari