Čavić tužio Plivački savez Srbije: Nestali papiri za nacionalnu penziju

Ostavite komentar


  1. Milorad je zaslužio nacionalnu penziju. Neki sa jednom medaljom pokupiše kajmak, a Čavić, koji je naš najuspešniji plivač ikada, nije dobio nacionalnu penziju. Većini je u glavi trka u kojoj mu je nepravedno oduzeto zlato, a ja se sećam scene gde je oštećen jer je nosio majicu „Kosovo je Srbija“. Prave patriote stradaju, na ovaj ili onaj način, a lažne zgrću milione!!!!

  2. Pa jbt sta ce im papiri i hard diskovi. Cela nacija je gledala trku uzivo pa po jos 200x poslednjih 3sec i njegov dolazak pre felpsa. Kakvi papiri, kakve nebuloze. Vazno da penzije primaju ljudi za koje nikad nismo culi a odigrali po 2min na sp ili OI kao 12 ili 13 u vaterpolo reprezentaciji. Ti isti od 35
    God cepaju 3 prosecne plate a da za njih niko cuo nije ili ih nije gledao jer su igrali po par minuta protiv irana, el salvadora, koreje ili burkine faso. Primaju po 200 hiljada a niko ne zna da postoje… Šaponjić, Gak, Jovanovic, jedan Ćuk…drugi… ali papiri za njih uredno postoje.

  3. Опет један доказ да је вучићева Србија лоповска држава, прво питање такозване националне мировине са 35 година, друго “ волшебни нестанак “ докумената. Сигурно склонио нарцис за свог првенца.

  4. Ja nisam osvojio srebro, ali sam bio na ratistu u Sloveniji, Hrvatskoj, BiH i na KiM 1999. Mrtav sam umoran od posla, invalid, a penziju vlast odlaze…

  5. Ajd sto kao sirotinjska zemlja isplacujemo penzije sportistima i bolesno visoke nagrade. Koliko god to zvucalo idiotski mislim da bi prevagnulo misljenje da se daje, bar sto pricam sa ljudima unaokolo. Ali da jedna Jasna Sekaric ili gore pomenuti vaterpolisti (nosioci igre…ne ovi sto popunjavaju svako takmicenje broj do 13 zarad penzije) ili Mirko Nisovic ili dejan bodiroga budu isto vrednovani kao neki koji se sad pojave, uzmu jedno zlato i ne postoje vise nikad. Uzmu stan, keš, penziju tj isto sto i ovi koji stvarno jesu vrhunski sportisti u kontinuitetu. E kontinuitet treba da bude merilo za penziju. Ako u min 2 olimpijska ciklusa imas min 3 medalje sa OI, SP ili EP ulazis u krug za nacionalnu penziju. Tako ni ovi ekipni ne bi mogli da svercuju padobrance a i svi bi imali duhorocno plan ukoliko planiraju da prezive na drzavnim jaslama. Evo, ja pratim sav sport i sto je ovaj Majstor napisao gore sem Ćuka ne znam ove da su bili u reprezentaciji. Znam ih iz klubova a Gaka kao politikanta.
    Posteno je, kategorizacija po uspesima koji su kontinuirani a ne samo jednom i penzija. Pa ajde neurohirurgu za jednu operaciju gde spase zivot da damo penziju.
    Da poredimo Noleta, Čavića, bracu Grbić, Djordjevica, Bodirogu, Maju Ognjenovic, Tijanu Boskovic i ostale koji svake godine osvajaju po neku medalju ili ako nista izginu po 2 meseca sa reprezentacijom sa ovim sto se slepuju, van pameti.

  6. Ukinuti sve nacionalne penzije. Čuj! Da prima doživotnu penziju od 35 godine, i to 2,5 prosečne plate. Primam penziju 0,5 prosečne plate, kao dipl. inž. sa 37god rada u industriji. Ovo više ovaj osiromašeni narod nemože da podnese.

  7. Upravo tako radnik koji radi posteno 40 godina ako nema 65 godina dobija dozivotno umanjenje 20 procenata a pola sportista dobije penziju 3 puta vecu od 35 godina SRAMOTA

Ostavite komentar


Sport

Naslovna strana

Naslovna strana za 30. april, 1. i 2. maj 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Bojana Stefanović, glumica

Ako želite da podržite Danas i da podržite nezavisno novinarstvo u Srbiji, pravi način da to uradite je da se pretplatite i postanete član Kluba čitalaca Danasa.