Čeferin: Slučaj Negreira najozbiljniji koji sam video 1Foto: EPA-EFE/TOMS KALNINS

Predsednik Evropske fudbalske unije Aleksandar Čeferin upozorio je Barselonu da ipak može da se suoči sa sportskom kaznom na evropskom nivou ukoliko se na sudu dokaže da su prekršili pravila u „Negreira slučaju“.

Iako Fudbalski savez Španije i La Liga ne mogu da kazne Barselonu na sportskom novou jer je nastupila zasterelost, za UEFA ne važe pravila o zastarelosti u ovakvim slučajevima, piše Sport Klub.

UEFA je pre desetak dana objavila da pokreće i svoju istragu u ovom slučaju i da ispituje potencijalna kršenja pravila u Negreira slučaju koji svoju sudbinu čeka i pred španskim sudom.

„Ne mogu direktno da komentarišem ovaj slučaj iz dva razloga. Pre svega zato što je slučaj pred nezavisnom disciplinskom komisijom, ali i zat što se nisam mnogo bavio ovim predmetom“, rekao je Čeferin u intervjuu za slovenačku Ekipu.

„Ipak, mogu da kažem jednu stvar – obavešten sam o situaciji i smatram da je ona izuzetno ozbiljna. Čak mislim da je ovo jedan od najozbiljniji slučajeva koje sam video u fudbalu“, dodao je prvi čovek UEFA.

„Što se tiče španskih fudbalskih vlasti, za njih je u ovom slučaju nastupila zastarelost. Ali, znam da je u toku proces pred sudom. Što se tiče UEFA ništa nije ograničeno vremenski“, rekao je Čeferin čime je jasno poručio da UEFA može da sportski kazni Barselonu ukoliko istraga pokaže da je kršenja pravila bilo.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari