Čelsi i Real vidaju rane 1foto EPA-EFE/ANDY RAIN

Utakmicama Čelsi – Real Madrid i Viljareal – Bajern večeras se igraju preostale dve prve utakmice četvrtfinala Lige šampiona u fudbalu. Od dva duela mnogo neizvesniji će biti onaj u Londonu gde se sastaju aktuelni šampion ovog takmičenja i, s druge strane, klub koji je čak 13 puta bio najbolji u Evropi.

I jedni i drugi u meč ulaze posle teških poraza u domaćem prvenstvu – Čelsi je na svom stadionu za vikend izgubio od Barnlija rezultatom 4:1, dok je Real prethodne nedelje u „El Klasiku“ poražen od Barselone sa 4:0, pa i trijumf nad Seltom za vikend nije zalečio rane od katastrofe koje je „kraljevski klub“ doživeo u duelu sa najvećim rivalom.

Poučeni iskustvom iz prošle runde, kada su na „Parku prinčeva“ doživeli minimalan poraz (1:0), a zatim u revanšu relativno lako eliminisali PSŽ, od Reala ne treba očekivati otvorenu taktiku i nadigravanje.

– Nema favorita. Pogledajte šta se dešavalo na našoj utakmici sa PSŽ – mi smo možda bili favoriti u prvoj utakmici, a u revanšu je PSŽ postao veliki favorit. Ali to ništa ne znači – rekao je ove sezone najbolji fudbaler Madriđana Karim Benzema.

Jedan od igrača koji sigurno neće biti dočekani dobrodošlicom na „Stamford Bridžu“ je golman Reala Tibo Kurtoa, koji je godinama stajao na golu kluba iz Londona.

– Nadam se da će povratak na „Stamford Bridž“ biti srećan za Real. Sad smo rivali, oni žele da pobede, a ja želim da moj klub pobedi njih. Ne tražim da mi aplaudiraju, ali se nadam da mi neće zviždati. U svakom slučaju sam srećan što ćemo igrati pred publikom, jer je prošle godine stadion bio prazan zbog epidemije korone – rekao je Kurtoa.

Trener Čelsija Tomas Tuhel najavio je da će napad njegovog tima ponovo predvoditi mladi Nemac Kai Haverc, što znači da će Romelu Lukaku ponovo meč početi sa klupe.

Nagelsman: Idemo na pobedu

Fudbaleri Viljareala i Bajerna dva puta su se sastajali u Ligi šampiona i nemački šampion je oba puta trijumfovao. Isti epilog očekuje se večeras na stadionu „Keramika“ u Viljarealu.

– Viljareal ima veoma iskusnog trenera, sa puno iskustva u pobeđivanju na internacionalnoj sceni. Bez obzira na sve, siguran sam da ćemo biti u stanju da uspešno prebrodimo ovo gostovanje – izjavio je trener Bajerna Julijan Nagelsman.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari