Liga Evrope: Čelsiju trofej posle trijumfa nad Arsenalom u finalu 1Foto: EPA-EFE/MAXIM SHIPENKOV

Fudbaleri Čelsija osvojili su večeras trofej u Ligi Evropa, pošto su u finalu u Bakuu pobedili Arsenal sa 4:1.

Golove za Čelsi postigli su Olivije Žiru u 49, Pedro u 60. i Eden Azar u 65. iz penala i u 72. minutu. Strelac jedinog pogotka za Arsenal bio je Aleks Ivobi u 69. minutu.

Čelsi je osvojio svoj drugi trofej u Ligi Evropa, pošto je u tom takmičenju trijumfovao i 2013. godine. Na drugoj strani, Arsenal je ostao bez trofeja, ali i Lige šampiona naredne sezone.

Obe ekipe su u prvom poluvremenu bile oprezne, tako da nije bilo previše uzbuđenja.

Arsenal je bolje počeo utakmicu, imao je terensku inicijativu i prilike preko Pjer-Emerika Obamejanga u devetom i Granita Džake u 26. minutu. Pored toga, Aleksander Lakazet je u 18. minutu pao u kaznenom prostoru nakon kontakta sa Kepom, ali je sudija Đanluka Roki presudio da nema penala.

Kako je vreme odmicalo fudbaleri Čelsija su počeli da prete, ali im se na putu našao golman Petr Čeh koji je večeras odigrao svoju poslednju utakmicu u karijeri. Prvo je dobro intervenisao nakon udarca Emersona u 34. minutu, a potom i pet minuta kasnije posle pokušaja olivejea Žirua.

Posle malo uzbuđenja u prvih 45 minuta, u nastavku je usledila prava „ludnica“.

Na samom početku nastavka, u 49. minutu, Čelsi je poveo golom Žirua. Emerson je ubacio loptu u kazneni prostor gde je dočekao Žiru i sjajno pogodio glavom u padu za 1:0.

Deset minuta kasnije Čelsi je duplirao prednost. Strelac je bio Pedro na asistenciju Azara.

Roki nije svirao penal u 18. minutu, ali jeste u 64. Mejtland-Najls je s leđa oborio Žirua, a siguran sa bele tačke minut kasnije bio je Azar.

I pored ubedljive prednosti Čelsija, Arsenal se nije predavao. Samo četiri minuta kasnije Ivobi je iz prve šutirao sa ivice šesnaesterca i sjajno pogodio za 3:1.

Ipak, nada Arsenala je tajala kratko, samo tri minuta. Žiru je veoma lepo ubacio loptu u šesnaesterac a loptu je dočekao Azar i poslao je donji desni ugao i tako praktično stavio tačku na ovo finale.

Do kraja meča obe ekipe su imale po nekoliko dobrih prilika, ali rezultat se nije više menjao.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari