Nacionalni stadion može da Srbiju košta i više od 250 miliona evra

Cena nije konačna

Ostavite komentar


  1. Sta ce Srbiji nacionalni stadion, pa jos za tolike pare, i jos u selu??? Pa ovde se ni ne igra ni ne gleda fudbal!

  2. ni Albanci nisu gradili nacionalni stadion u Tirani, nego je u Elbasanu, a kod nas sve mora biti smešteno u Beogradu.
    Nebitno je da li nam je potrebniji Nacionalni stadin ili putevi, ne auto put, nego dobre regionalne saobraćajnice, da li prednost moramo dati izgradnji kanalizacione mreže ili tom stadionu, da li je neophodnije da EPS ulaže u vetroparkove umesto što nam ucevljuju reke, da li treba drvene bandere zameniti ili kupiti neophodne magnetne rezonance da se ne čeka snimanje po 6 meseci, pitanje je hoće li se ikada išta korisno uraditi umesto što se naš novac razbacuje na beogradsku novogodišnju rasvetu i ostale gluposti? Molim beograđane da nam ne pojašnjavaju kako je to neistina, jer je činjenica da su sva republičke preduzeća, fondovi, agencije, zavodi i kancelarije skoncentrisani u Beogradu i pune njihovu kasu, da se nama od 100 rsd ubranog poreza ostavlja 10rsd, dok ostatak ide u republičku kasu, a iz republičke kase se često izglasava izdvajanje ka Beogradu. Kroz Beograd je korišćenje auto puta besplatno, a Niš su presekli auto putem i za „besplatno“ korišćenje auto puta mora grad da plati Putevima Srbije što su nam proterali auto put kroz grad i tu posadili naplatne rampe sa sumnjivim građevinskim dozvolama, ako su tačne priče koje se čuju. Da li je normalno da porodica koja ima četiri auta ne dobije dozvolu za besplatnu vožnju auto putem po gradu za auto, nego na ima svakog člana porodice. Četvoročlana porodica sa četiri auta, to je 16 bespotrebnih kartica umesto 4. Zamislite familijarnu zgradu sa 6 porodica ispred koje ima minimum 8 automobila i minimum 15 vozača, da svi imaju karticu za besplatno korišćinje gradskog auto puta za svaki automobil, za jednu kućicu samo 120 dozvola za besplatno korišćenje auto puta, to je Zlatna budućnost Srbije u kojoj se u Beugradu auto putem vozikaju besplatno dok Grad Niš dotira Puteve Srbije…

    1. A što ga zovu nacionalni? Zbog nacionalizma koji se na stadionima (širom bivše SFRJ) ispoljava.
      Smatram da fudbal nije sport, još manje od nekog nacionalnog interesa. To je fudbalerima radno mesto, neka im ga grade i uređuju poslodavci.

  3. Ovde kao da narod i političari žive na različitim planetama. Kakvi bre stadioni i za koga, kada nam je zdravstvo na izdisaju (kao uostalom i obrazovanje i kultura i nauka itd.)! Bolnicama sve nedostaje, pa cimaju pacijente iz jedne u drugu bolnicu na naprave osnovne preglede u sred Beograda, a mogu misliti kako je u provinciji. Bruka i sramota za ovu nazovi državu koja će da forsira stadione.

  4. Koštaće onoliko koliko im bude trebalo para, pošto NIKADA nećemo saznati koliko stvarno košta !!!
    Zato ga i prave, a ne zbog realne potrebe i naših velikih uspeha u fudbalu !!

    1. Pravo u centar! Nema se šta dodati. Otuda i rasvete, muzika po trgovima, jelke, raskopane ulice….

  5. Koliko bi igralista i sportskih terena moglo da se napravi za taj novac a da ne pominjem da u Novom Sadu npr. neke skole nemaju ni salu za fizicko…..sramota

  6. Da se razumemo, lokacija je dobra. Što dalje od centra, to bolje. I onako kada igraju Zvezda i Partizan u gradu je opsadno stanje, a o rednovnoj gužvi i haosu da ne govorim. E sad, postavlja se i ono drugo važnije pitanje: Šta će nama taj stadion? Mislim da pre svega to treba da nas brine, a ne lokacija.

  7. Na buducem stadionu, ako bude izgradjen, Vucica, ako se skloni sa vlasti, postaviti za upravnika odrzavanja higijene, posebno toaleta.

  8. Pri tome, na našu veliku sramotu, Beograd i dalje nema zgradu baleta i opere, nema koncertnu dvoranu kakvu zaslužuje grad od skoro dva miliona ljudi, Istorijski muzej, Prirodnjački muzej nemaju zgradu ni stalnu postavku. Nemamo Arheološki muzej. Narodni muzej je u zgradnji nekadašnje banke, površinom potpuno neadekvatan potrebama Narodnog muzeja. Biološki fakultet, Matematički fakultet, Geografski fakultet nemaju zgradu i rade u veoma lošim uslovima. Idite na primer u Sofiju, pa pogledajte kako izgleda njihov Nacionalni muzej, Nacionalna galerija, Prirodnjački muzej, zgrada Opere i baleta… Tamo ne postoje institucije koje nemaju svoju zgradu! Inače, mi smo skloni da potcenjujemo druge narode, a da sami ne vidimo koliko je ova zemlja zaostala. A ta zaostalost nije samo pitanje novca, nikada ga nema dovoljno, ali je bilo dovoljno vremena da se sve ove institucije izgrade.

    1. Muzeji, univerziteti, opere i baleti su proizvodi antisrpske zapadne civilizacije i uvek su bili usmereni protivu tradicija i interesa srpstva. Nacionalni stadion je ono što želi većina Srba, mesto za krem srpske nacije, Grobare i Delije. Pored stadiona obavezno hram Sv. Nepričajsanjimnabodiga.

    2. Beograd jos nema ni kanalizaciju, fasade su u raspadu, domovi zdravlja haos a fali i azili za pse (plus problem pasa lutalica po cemu je Beograd jedinstven u Evropi). Nakon toga tek balet, opera, muzeji pa regulacija saobracaj i metro, pa onda mozemo da pricamo o stadionu, pod uslovom da do tad pocne da se uopste igra neki fudbal u Srbiji.

  9. Jedina funkcija tog stadiona je, po vucicevoj viziji i ideji, da na tom mestu „spontano“ okuplja svoje jadne sendvicare i da tamo lupa gluposti pred kamerama pinka i studija b, naravno pod uslovom da taj stadion bude izgradjen i da on bude na vlasti, sto nece biti, ako ovaj narod ima i zrnce mozga.

  10. Izgradnja ovakvog stadiona u ovim vremenima o trošku države mogla je pasti na pamet samo isfrustriranom čoveku koji je kako sam reče odrastao na ulici i sa navijačima. To je potpun promašaj i velika glupost sadašnje vlasti na čelu sa pomenutim isfrustriranim Vučićem.

  11. Koliko će to stvarno koštati, zavisi samo od toga za koliko se „naši ljudi“ ugraditi. Dakle, nebo je granica!
    Kod jednog takvog objekte pare cure potocima na sve strane i verujem da se već sada neki masno oblizuju! Zato nimalo ne sumnjam da će taj stadion biti izgrađen. Jer sve će to (glup) narod pozlatiti…

  12. po srbiji ljudi, porodice umiru od gladi, hladnoce. nemam dalji komentar

  13. Nije poenta treba li nam novi nacionalni stadion i gde ce se gradtiti od drzavnih para…. to je samo zamajavanje naroda….poenta je ko ce maznuti lovu od prodaje zemljista od postojecih stadiona Zvezde i Partizana. Jer svi znamo da su to jos uvek „sportska drustva“ i ko upravlja njima….

Ostavite komentar


Sport

Makabi i Barselona na pobedu do plasmana na fajnal-for Evrolige 10

Makabi i Barselona na pobedu do plasmana na fajnal-for Evrolige

U večeras odigranim trećim mečevima plej-ofa Evrolige košarkaši Makabija savladali su u Beogradu Panatinaikos sa 85:83 i poveli sa 2-1 u seriji, dok je Barselona posle produžetka napravila brejk u Pireju i trijumfom sa 82:81 takođe došli na pobedu do plasmana na fajnal-for.

Naslovna strana

Naslovna strana za 30. april, 1. i 2. maj 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Nataša Miljković, TV novinarka

Danas čitam od samog početka. Pomagao mi je u emisijama koje sam radila, ali i u životu u Srbiji mi je pomagao.