Centar sigurno, možda i četvorka 1Foto: STARSPORT

Napravio je Džejlen Rejnolds „fintu“ u četvrtak uveče i umesto u Partizanu, završio u minhenskom Bajernu.

Potez američkog centra mogao bi da se okarakteriše i kroz prizmu manevra Andree Trinkijerija, koji je iz zagrljaja „oteo“ iskusnog košarkaša, nakon što je crno-bele nedavno napustio bez pozdrava.

Iskusni centar jedan je od modela koje trener Vlado Šćepanović uveliko traži na tržištu kako bi kompletirao centarsku liniju: Vilu Mozliju i Nikoli Jankoviću želi da pridoda snažnog, okretnog i u skoku dominantnog igrača, defanzivno sposobnog da se adaptira na različite tipove odbrana.

Mobilnost će biti jedan od presudnih faktora; što je standard kojeg se Trinkijeri, trenerski mentor Šćepanovića, pridržava gde god da radi. Uprkos tome što će Stefan Janković izvesno dobiti šansu da se nametne, crno-beli imaju prostora da dodatno osnaže i poziciju krilnog centra.

Jasno je da Partizan nije kompletirao centarsku liniju; u odnosu na spoljnu, u kojoj je maltene sve posloženo angažovanjem Kodija Miler-Mekintajera i Nemanje Dangubića, crno-beli pod košem moraju da dovedu makar još jednog igrača.

Iako su postojale određene trzavice na relaciji Partizan-Mozli, Amerikanac je produžio ugovor i izvesno će sa Nikolom Jankovićem činiti centarski tandem.

U zavisnosti od pandemije korona virusa, ritam utakmica i formati takmičenja mogli bi da budu drugačiji u odnosu na postojeći raspored, ali bi prema planu Partizan u takmičarskoj 2020/21. trebalo da se nadmeće u četiri takmičenja: ABA ligi, Evrokupu, Superligi, kao i u domaćem Kupu Radivoja Koraća.

Shodno naporima, još jedan centar faktički je neophodan Šćepanoviću.

Za novog trenera crno-belih bilo bi idelano da kompletira ekipu do starta priprema sredinom avgusta, međutim završetak  NBA sezone tek 12. oktobra, odnosno početak pregovora sa novim igračima u novembru umnogome otežavaju posao svim evropskim klubovima.

Rašon Tomas i Stefan Janković, kojem je prethodna sezona bila vrlo turbulentna nakon raskida pozajmice sa atinskim AEK-om, odnosno kasnijeg igranja u Razvojnoj ligi, takođe su jedine opcije na krilnom centru.

Trener Šćepanović rešio je da pruži drugu priliku Srbinu sa kanadskim pasošem, ali njegova promenljiva forma nakon dolaska u evropsku košarku (Crvena zvezda 2017) usloviće angažovanje još jedne četvorke, kao i povremeno spuštanje Radeta Zagorca na krilnog centra, pogotovo kada na parketu bude bila niska petorka.

I sam Trinkijeri umeo je Zagorca da koristi na četiri, međutim konstitucije neprilagođene defanzivnim zahtevima na krilnom centru, 25-godišnji košarkaš imao je dosta problema u odbrani, pogotovo na niskom postu.

U slučaju povoljnog razvoja situacije, Partizan će izvesno pokušati da dovede još jednog igrača na poziciji četiri.

Novajlije idu u filijalu Partizana

Dvojica košarkaša su potpisala profesionalne ugovore sa Partizanom – Filip Barna i Trej Dreksel. Oni će naredne sezone nastupati za Mladost iz Zemuna, kao pozajmljeni igrači. Obojica igraju na bekovskim pozicijama. Barna je u prethodnoj sezoni nastupao za subotički Spartak gde je na 17 mečeva imao prosek od 10,2 poena i 2,8 asistencija. On će u decembru napuniti 21godinu. Dve godine stariji Dreksel je protekle takmičarske godine već bio član Mladosti, u kojoj je imao proseke od 18 poena, 7,6 skokova i 3,2 asistencije. Pre dolaska u Mladost školovao se na Univerzitetu Grend Kenjon.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari