Ćeraće se do Lozane 1Foto: STARSPORT

Utakmica 21. kola fudbalskog prvenstva Srbije, igrana još 14. decembra između Partizana i Mačve (0:0), definitivno je završena za Zajednicu Superlige i njenog direktora Vladimira Bulatovića, posle odbacivanja žalbe crno-belih i zahteva vicešampiona za ponovnim odigravanjem utakmice.

Ali, ne i za klub iz Humske. Nezadovoljna još jednom datim objašnjenjem da nema ničeg spornog u tome što ovaj meč odigran po snežnoj oluji nije odložen a ostali jesu, „jer su se obe strane složile da izađu na teren, a glavni sudija procenio da su ispunjeni uslovi za to“, uprava „parnog valjka“ najavila je da će se još „ćerati“. Za početak, iskoristiće pravo prenošenja slučaja pred Komisiju za žalbe nacionalnog Saveza, za šta ima rok od osam dana od odbacivanja žalbe uložene prvostepenom organu. Ako ni tu ne istera svoju pravdu tražiće je od Izvršnog odbora Fudbalskog saveza Srbije. Ili, u krajnjem slučaju, u postupku na Sudu za sportsku arbitražu u Lozani, kako je putem medija nagovestio potpredsednik crno-belih Vladimir Vuletić.

On je zajedno sa zamenikom klupskog generalnog direktora Miloša Vazure, Miloradom Nikolićem, izneo Partizanovu argumentaciju i na sednici Izvršnog odbora Zajednice, probavši da dobije podršku članova ovog tela, ali kako nisu uspeli u svom naumu jasno je da će borbu nastaviti na drugoj adresi ili više njih. Nije, međutim, poznato da li će naš najtrofejniji klub u ovom veku ostati pri ranijoj najavi istupanja iz Superlige, ukoliko se desi da njegove žalbe ostanu bez efekta, a tražena Skupština Zajednice SLS ne bude održana krajem januara ili početkom februara, kako je (samo) usmeno nagovešteno ljudima iz Humske.

To bi bio istinski presedan, s obzirom da ni ovaj klub ni njegov večiti rival Crvena zvezda ni tzv. manji klubovi nisu nikada ispunili pretnje tog tipa.

I VAR na dugačkom štapu

Na istoj sednici Zajednice Superlige, predstavnici Partizana zvanično su pokrenuli inicijativu za uvođenje video tehnologije u procesu suđenja na domaćim terenima, ali primena VAR-a u Srbiji nalazi se na dugačkom štapu. Mada je predsednik Zajednice SLS Dragomir Lazović veći optimista od prvog čoveka Sudijske komisije FSS Zorana Petrovića, jer misli da neće biti potrebno deset i više godina da se skupi novac potreban za uvođenje pomagala koji se uveliko primenjuje u najjačim ligama Evrope, a imao je premijeru i na Svetskom prvenstvu u Rusiji ovog leta.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari