Česi "znaju" za suspenziju 1Foto: STARSPORT

Glas o velikoj verovatnoći zabrane prisustva gledalaca na beogradskoj utakmici šesnaestine finala Lige Evrope, između Partizana i Viktorije iz Plzenja, stigao je i do Češke, zbog čega je na klupskom sajtu pomenutog kluba osvanulo zvanično upozorenje navijačima da ne žure s kupovinom avionskih karata za gostovanje zakazano za 15. februar u Humskoj.

– Tokom posete Beogradu i Partizanu smo upozoreni na mogućnost da se utakmica odigra bez gledalaca zbog problema koje Partizan ima sa svojim navijačima. Zamolio bih naše fanove da sačekaju sa kupovinom karata za prevoz i rezervacijom smeštaja. Pratimo situaciju i odmah ćemo obavestiti sve o odlukama – apelovao je portparol kluba Vaclav Hanzlik posle informacija dobijenih u taboru prvaka Srbije.

Naime, potpredsednik crno-belih Vladimir Vuletić nedavno je otvoreno pričao o opravdanoj bojazni da će Disciplinska komisija Evropske fudbalske federacije aktivirati avgustovsku uslovnu kaznu automatskog zatvaranja tribina na prvom sledećem susretu, u slučaju ponovnih ekscesa od strane „grobara“, odnosno pribeći drakonskoj meri (ovom prilikom) zbog utrčavanja na teren, upotrebe pirotehnike i razglasa, rasističkih povika, blokiranih stepenica na tribinama i neakreditovanih novinara na terenu protiv Jang Bojsa u petom kolu LE.

Pored višegodišnjeg dosijea s raznim prestupima Partizanovih nazovi navijača dodatna otežavajuća okolnost za „parni valjak“, pre izricanja „presude“ odmah posle novogodišnjih praznika, predstavlja činjenica da se u poslednjem derbiju sa Crvenom zvezdom na južnoj tribini desila masovna tuča s dosta privedenih i povređenih osoba, a severna, s pristalicama večitog rivala, „gorela“ od silnih baklji. Budno oko UEFA sve prati, snima i uzima u obzir, pa nije nemoguće da baš taj krvavi obračun domaćih i „uvezenih“ kriminalaca bude kap koja će preliti čašu tolerancije i strpljenja disciplinaca iz Niona, čijom su odlukom ovog leta Vladimir Stojković, Leandre Tavamba, Luiz Everton i ostali protiv Videotona i Dinama iz Kijeva igrali u kamernoj atmosferi.

Na žalost i štetu pravih i pristojnih navijača, jer u tom slučaju neće moći da budu uz ekipu trenera Miroslava Đukića u prvih 90 minuta borbe za mesto u Top 16 LE, gde Partizana nema još od sezone 2004/2005.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari