Četiri kola i osam zaostalih utakmica do kraja ABA lige 1Košarkaši Partizana Foto: STARSPORT

Četiri kola pre kraja ABA lige, uz desetak zaostalih mečeva koji još treba da se odigraju, nepoznat je jošuvek putnik u baraž za opstanak (Primorska ispada), kao i četvorka koja će igrati u plej-ofu.

Za baraž je preostalo pet kandidata, s tim što su Borac i zadar najugroženiji, ali su u opasnosti i Krka, Cibona i Split.

Partizan je pobedom nad Mornarom praktično odagnao sve crne slutnje da bi u najgoroj sezoni u poslednje dve decenije mogao da bude zabrinut i za opstanak. Odigrali su crno-beli jednu od najboljih utakmica ove sezone, nije to bila spektakularna partija, ali konačno uravnotežena u oba pravca, bez „provalija“ minuta koji su po pravilu vodili u poraze, izuzimajući sam finiš kad su dozvolili brzo topljenje 16 poena razlike. Do kraja regularnog dela sezone ABA lige Partizan neće ići van Beograda, jedino gostovanje je Megi, a dočekuje Krku, FMP (zaostala) i Split, dok je u jednom kolu slobodan uz „pobedu“ nad Primorskom.

Trener crno-belih Aleksandar Matović kome je prepušteno da ovu sezonu privede kraju rekao je da je njegov tim odigrao sa puno žara i borbenosti.

„Mi imamo pritisak ostvarivanja rezultata, zbog toga što se još uvek nalazimo u zoni koja ne obezbeđuje igranje ABA lige i naredne sezone, a pored toga predstavljamo trofejni klub, tako da je kod nas pritisak sve veći i veći. Svaka pobeda u naredna četiri meča biće zlata vredna“, zaključio je Matović.

Mornar bi ovaj poraz mogao da košta i plasmana u plej-of, mada Barani protiv Partizana nisu pokazali formu iz većeg dela sezone.

„Sve je funkcionisalo, igrali smo fantastično, ali posle povreda Vajtheda i Pulena to nije ista ekipa. Vajthed se večeras vratio sa jednim treningom pred meč, možda je dobio veću minutažu nego što je trebalo. Ako bi se Pulen vratio za neke odlučujuće mečeve, onda bi atmosfera bila drugačija. Borićemo se do kraja“, naveo je trener Mornara Mihailo Pavićević.

Za četiri mesta u plej-ofu konkuriše pet ekipa, i preostalo je mnogo međusobnih mečeva među njima, tako da su bilo kakve prognoze nezahvalne. Zvezda u zaostalim mečevima igra sa Cedevitom (kod kuće) i Krkom (u gostima), na svom parketu još igraju sa FMP-om i Igokeom, a gostuju Cedeviti i Zadru. Budućnost do kraja čekaju odloženi mečevi sa Igokeom i Cedevitom (oba kod kuće)- gostuju Mornaru, čekaju Megu, a imaju 20:0 u poslednjem kolu sa Primorskom.

Igokea gostuje Zadru i Zvezdi, a čeka je i zaostala utakmica protiv Budućnosti u Podgorici, čeka Cibonu i Mornar.

Barani dočekuju čeka Budućnost i Cedevitu, a gostuju FMP-u, i Igokei. Cedevita gostuje Ciboni i Mornaru, ali i Zvezdi i Budućnosti u zaostalim utakmicama, čeka Crvenu zvezdu i Megu.

 

Raspored i tabela

22. kolo

Split – Mega 74:65

FMP – Cibona 90:86

Partizan – Mornar 83:75

Borac – Igokea 78:101

Cedevita Olimpija – Zadar 77:56

Budućnost – Crvena zvezda sinoć

Primorska – Krka 0:20

1. Mornar 17-5

2. Igokea 17-4

3. Crvena zvezda 17-2

4. Cedevita 16-4

5. Mega 14-8

6. Budućnost 16-3

7. Partizan 8-13

8. Split 7-15

9. FMP 8-12

10. Cibona 7-14

11. Krka 7-14

12. Zadar 6-14

13. Borac 5-15

14. Primorska 0-22

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari