Anja Obradović

Plivač Uroš Đoković se plasirao u polufinale vremenom 52.58 u disciplini 100m slobodno, dok je Novak Savić u istoj disciplini sa vremenom 53.53 zauzeo 35 mesto.

Nastupom u trci na 100 metara delfin Zita Seke ses vremenom 1:05.42 plasirala na 33. mesto, a Teodora Živić (1:05.47) na 34. mesto u konačnom plasmanu. Zita Seke je distancu od 50 metara delfin stilom isplivala za 26.67 i plasirala u polufinalnu trku. U MIX štafeti 4×100 metara slobodnim stilom su Uroš Đoković, Novak Savić, Zita Seke i Ana Radulović zauzel 12. mesto.

Atletiačrka Amra Terzić je i trci na 1.500 metara zauzela 9. mesto rezultatom 4:47.85, dok ostali atletičari danas nastupaju u popodnenom delu takmičenja.

Biciklistkinja Sara Počuča je drumsku trku završila u vremeno 01:11.01 i zauzela 59. mesto u konačnom plasmanu.

Džudista Dimitrije Nedeljković je posle pobede u prvom kolu, u drugom izgubio od Nerpela iz Mađarske, dok su se džudoke Perišić Marica i Anja Obradović uspešno plasirale u polufinale turnira.
Marica Perišić je u prvoj borbi savladala Manuševu iz Bugarske, u drugom Magdalenu Lakner iz Austrije, a u trećem Maju Gošen iz Izraela. Sve mečeve je dobila Ipon poenom. U polufinalu će se boriti sa Renatom Zahovom iz Češke.

Anja Obradović je u prvom kolu bila slobodna, u drugom je savladala Lauru Haberstok iz Francuske, a u trećem Mihalinu Skipala iz Poljske. U polufinalnom meču će se sastati sa boljom iz duela Anđele Samardžić iz BiH i Iralje Toma iz Rumunije.

Polufinala džudoa su u po podnevnom delu takmičenja, kada će na borilišta izaći atletičari Milanović Nikola u skoku u vis i Amel Džakovac u trci na 3000m.