Četiri želje za pobedom 1Foto: EPA-EFE/ Julio Munoz

Posle predaha od prvih mečeva osmine finala Lige šampiona nastavlja se trka za titulu klupskog prvaka Evrope u fudbalu, a među Seviljom, Juventusom, Portom i Borusijom iz Dortmunda kriju se prva dva učesnika Top osam faze.

Trenutna pozicija Borusije izgleda kao najbolja, jer nije samo pobedila u gostima nego je dala čak tri gola, ali ni nemačka ekipa nije spokojna, s obzirom da je u tom duelu sa španskom Seviljom i sama u dva navrata vadila loptu iz mreže.

– Očekujemo drugačiju, intenzivniju i bolju utakmicu protivnika, iako mu rezultati na poslednjih nekoliko utakmica nisu bili takvi. Spremali smo se za to – najavljuje mladi trener „milionera“ Edin Terzić, čiji izabranici su u intermecu između ovih duela vezali tri trijumfa, pa minulog vikenda poraženi u derbiju sa Bajernom.

Sevilja se u međuvremenu samo jednom radovala, dva puta ostala bez bodova u Primeri i položila „oružje“ pred Barselonom u Kupu kralja, što ne znači da rekordni osvajač Lige Evrope nema čime da zapreti rivalu.

– Bez obzira na rezultat prve utakmice i to što Borusija ima jednog od najboljih igrača na svetu, ništa nije gotovo. Nismo u dobroj seriji u Španiji, ali ćemo probati sve što možemo da produžimo sezonu u Evropi – objašnjava trener Đulen Lopetegi.

Tako se i u Juventusu nadaju da protiv Porta, na svom terenu, mogu da nadoknade minus od pre dve nedelje (2:1).

– Rezultat je otvoren, a mi moramo biti pametni i obazrivi, iako smo u deficitu. Biće to tehnički veoma zahtevna utakmica, jer igramo protiv vrlo kompaktnog tima, s malo prostora između linija – izjavio je pre revanša strateg italijanskog kluba Andrea Pirlo.

Sa druge strane, ni portugalski klub i tim nije tikva bez korena, naprotiv, pa otuda optimističan stav njegovog trenera Serhia Konseisaoa.

– Pobeda je jedini pozitivan rezultat u ovom meču za nas i naše navijače. Tako smo se i pripremali za revanš – rekao je Konseisao.

Osmina finala LŠ

* Prvi mečevi

Barselona – PSŽ 1:4

Lajpcig – Liverpul               0:2

Porto – Juventus               2:1

Sevilja – Borusija (D)        2:3

Atletiko – Čelsi   0:1

Lacio – Bajern     1:4

Atalanta – Real   0:1

Borusija (M) – Mančester siti       0:2

* Revanš dueli

9. mart

Juventus – Porto               21.00

Borusija (D) – Sevilja        21.00

10. mart

Liverpul – Lajpcig               21.00

PSŽ – Barselona 21.00

16. mart

Mančester siti – Borusija (M)       21.00

Real – Atalanta   21.00

17. mart

Čelsi – Atletiko   21.00

Bajern – Lacio     21.00

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari