Četvrti golman i druga odbrana 1Foto: STARSPORT

Statistika od čak sedam poraza u poslednjih deset mečeva trenutno nije najveća briga Genta uoči gostovanja Crvenoj zvezdi u četvrtak u trećem kolu L grupe Lige Evrope.

Belgijski klub će silom prilika zbog pandemije korona virusa i suspenzija igrača doputovati u Srbiju sa četvrtim golmanom i potpuno neuigranom odbranom.

Prvi golman Sinan Bolat odrađuje suspenziju od tri evropska meča.

Zanimljivo je da je turski čuvar mreže kaznu zaradio još prošle godine braneći za Antverpen, ali je uprava Genta napravila neviđeni propust jer ga nije ni prijavila za mečeve kvalifikacija, pa je suspenziju počeo da odrađuje tek u fazi po grupama Lige Evrope.

Njegova rezerva Davi Ruf je od proteklog vikenda pozitivan na koronu i takođe neće ni putovati s ekipom u Beograd.

Treći golman Oven Kosemans nije ni registrovan za Ligu Evrope jer su u klubu zbog obavezna četiri fudbalera iz svog pogona u rosteru odlučila da prijave četvrtog čuvara mreže Ovena Johmansa (17), koji još uvek nije ni debitovao u prvom timu.

Velike probleme Gent ima i u odbrani jer prvi štoper Igor Plastun takođe ima koronu i isto je najavljeno da propustiti utakmicu protiv Zvezde.

Njegov partner u defanzivi Mišeg Ngadu Ngađui propustio je zbog prehlade tokom vikenda meč sa Beverenom i pitanje je da li će se oporaviti do četvrtka.

Prva rezerva na poziciji štopera Dino Arslanagić zbog povrede nije igrao poslednje tri nedelje, a kako je je i drugi rezervni štoper Andreas Hanke Olsen takođe pozitivan na koronu, trener Vim de Deker šansu će verovatno dati mladom Ibrahimi Siseu (19) koji od početka sezone nije igrao ni na jednoj utakmici.

Za razliku od Genta kome se „smrklo“, Crvenoj zvezdi je „svanulo“ i trener Dejan Stanković trebalo bi da za četvrtak može da računa na sve igrače.

Gejlor Kanga je ozdravio od korone i pružio je dobru partiju u nedelju protiv Radnika.

Mirko Ivanić se još ranije oporavio i takođe nema dileme da će moći da igra protiv Belgijanaca.

Jedina neizvesnost vlada zbog lakše povrede levog beka Milana Rodića i konačna odluka da li će igrati biće doneta u sredu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari