Cilj je i medalja u Tokiju 1Foto: STARSPORT

Uzimajući u obzir rezultatsku zaostavštinu iz perioda „velike“ Jugoslavije, čiji je Srbija naslednik, naša ženska rukometna reprezentacija nije bila na Olimpijskim igrama još od daleke 1988. godine, pa je predstojeći kvalifikacioni turnir u Đeru izvanredna šansa da se u Tokiju ovog leta, konačno vrate na najveći sportski događaj na planeti.

Preko duela sa domaćinom, Rusijom i Kazahstanom.

– Ovo je ogromna prilika da se uđe u istoriju. To je san svake devojčice i dečaka kada spozna šta je sport. Sigurno je da devojke znaju da im je ovo kruna karijere. I kada odemo, da ne stanemo na tome “otišli smo“. Ova ekipa, ako je zdrava i kompletna, ima velike šanse za medalju. Imamo najgori mogući raspored, Rusiju, pa Mađarsku. Mađarice se spremaju samo za nas, ne gledaju ništa drugo. Ubeđene su da će nas Ruskinje pobediti. Biće jako interesantno – izjavio je selektor Ljubomir Obradović pred današnje okupljanje igračica u sportskom centru Fudbalskog saveza Srbije u Staroj Pazovi.

Iz pomenutog kvarteta samo dva sastava mogu dalje, a bek Jelena Živković Lavko podvlači da će ona i ostale cure učiniti sve što je u njihovoj moći da klupski raspust provedu na Dalekom istoku.

– Devojke su pune adrenalina, želje i volje da se napravi korak dalje i ispuni naš konačni cilj. Iskreno se nadam da ćemo proći na Igre. Bićemo fokusirane i daćemo 100 odsto, Samo da nastavimo tamo gde smo stale na poslednjem Svetskom prvenstvu… – uverava golgeterka osvajača šestog mesta na SP u Japanu.

Ovog puta će im izazov biti aktuelni olimpijski šampion Rusija i Mađarska, kao bolje plasirana na poslednjem EP (10).

– Čeka nas teška utakmica sa Ruskinjama, ali ne bi trebalo previše da ih respektujemo. Svaka utakmica će biti zahtevna, pa i ona sa Kazahstanom. Što se tiče drugog favorita, naravno da će se Mađarice osećati nadmoćnije jer igraju kod kuće, ali im je veliki minus izostanak publike – kaže Lavko, inače članica tamošnjeg Fehervara.

Raspored turnira

petak

Mađarska – Kazahstan        17.00

Rusija – Srbija         20.00

subota

Mađarska – Srbija 17.30

Rusija – Kazahstan                20.30

nedelja

Srbija – Kazahstan                17.30

Mađarska – Rusija                20.30

* dalje idu dve najbolje selekcije

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari