Cilj Premijer lige nastavak takmičenja u junu bez publike 1Foto: Pixabay Lobo Studio Hamburg

Klubovi i rukovodstvo fudbalske Premijer lige održaće ove nedelje sastanak na kome će razgovarati o situaciji nastaloj zbog pandemije korona virusa, a cilj je nastavak takmičenja u junu bez prisustva publike.

Kako je danas preneo Skaj, svih 20 klubova održaće u petak konferencijski sastanak, ali nastavak fudbalskih takmičenja zavisiće samo od odobrenja Vlade.

Britanske vlasti će narednu reviziju o trenutnim ograničenjima obaviti 7. maja, pošto se detaljno planiranje nastavlja u sklopu programa „Ponovo pokretanje“.

Britanski premijer Boris Džonson danas je rekao: „Molim vas da obuzdate svoje nestrpljenje“. On je naveo da Velika Britanija napreduje, ali je apelovao da se i dalje svi pridržavaju propisanih mera o distanciranju.

Premijer liga će, zajedno sa ostalim sportovima, morati da ispuni posebne kriterijume pre povratka takmičenjima, uključujući i da obezbedi testiranja za učesnike koje plaćaju sportske vlasti ili klubovi, ali i da osigura da se izbegne okupljanje navijača.

Takmičenje u Premijer ligi prekinuto je pre više od mesec i po dana zbog pandemije.

Premijer liga želi da se odigraju sve preostale utakmice, ukupno 92, u skladu sa preporukama Evropske fudbalske unije (Uefa).

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari