Crna Gora pobedom nad Rumunijom izborila plasman na Olimpijske igre 1Foto: STARSPORT/Peđa Milosavljević

Vaterpolo reprezentacija Crne Gore uspela je posle velike borbe da pobedi Rumuniju sa 12:9 (3:5, 4:1, 2:2, 3:1), uspela je da izbori plasman na Olimpijske igre, a u četvrtfinalu Svetskog prvenstva igraće protiv Španije.

Golove za Crnu Goru postigli su: Miroslav Perković i Kanstanin Averka po tri, Aleksa Ukropina dva, Vlado Popadić, Dušan Matković, Vasilije Radovič, Aljoša Mačić po jedan. Nejfikasniji u sastavu Rumuna bili su Tudor Fulea sa tri, Rad Đeorđesku sa dva gola.

Crna Gora je jako loše odigrala prvu deonicu. Kolodrovski je pogodio za 1:0, Perković doneo izjednačenje, a zatim kao da je neko ugasio svetlo kada je Crna Gora u pitanju. Greške su se nizale kao na traci, a isto tako i golovi Rumuna – Đorđesku, Fulea, Tepeluš – 4:1. Perković je smanjio na 2:4, ali je već u sledećem napadu, Oanca pogodio za 5:2. Usledio je i brz odgovor Crne Gore. Averka je bio precizan za 3:5. Rumuni su u prvoj deonici upituli šest udarac ka golu, a pet lopti je završilo u mreži.

Crna Gora je u režiji Averke i Mačića stigla do izjednačenja – 5:5, podgorio je Đorđesku za 6:5, ali je odmah odgovorio Perković – 6:6. Nedugo zatim, Perković je doneo prednost Crnoj Gori – 7:6. Do kraja ovog perioda igre, Crna Gora je uz odličnu odbranu, četiri puta pogađala okvir gola.

Treći kvartal je golom otvorio Fulea – 7:7. Odmah je odgovorio Vasilije Radović – 8:7. Nedugo zatim mrežu je zatresao i Ukropina – 9:7. Usledio je prilično dug period igre bez golova, a Fulea je smanjio na 8:9.

Ukropina je na početku četvrte deonice realizovao peterac za 10:8, ali je Nemcu već u sledećem napadu smanjio na 9:10. Rumunija je imala dva napada za izjednačenje, a mir je vratio Popadić – 11:9. Tešanović je skinuo zicer, a Brguljan promašio zicer. Tačku na utakmicu stavio je Dušan Matković.

U ranije odigranim mečevima osmine finala, Hrvatska je pobedila Kinu sa 22:4, dok je Francuska savladala Australiju sa 11:8. Hrvatska će u četvrtfinalu igrati protiv Srbije, Francuska protiv Mađarske, a Grčka čeka boljeg iz duela između Italije i SAD, piše Sport Klub.

Plasman na Olimpijske igre obezbedile su selekcije Francuske, Mađarske, Španije, Grčke, Srbije, Hrvatske, SAD, Australije, Japana, Južne Afrike i Crne Gore.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari