Crno-beli poraženi u Ljubljani, slavljenik dobio poklon na kraju 1Foto: Cedevita Olimpija/Aleš Fevzer

Košarkaši Partizana izgubili su kao gosti od Cedevita Olimpije rezultatom 81:79 (22:23, 21:23 18:21, 20:12) u derbiju 24. kola ABA lige. Crno-beli nisu uspeli da prekinu seriju Ljubljančana, koji su u seriji od 11 pobeda. Meč je imao i svečani karakter jer su domaći proslavljali 75. rođendan, pa su oba tima igrala su u retro dresovima.

Partizan je tokom čitavog duela imao prednost, koju Cedevita nikako nije uspevala da ozbiljnije i preokrene. Sve do same završnice, u poslednjem minutu bili su egal, da bi Jogi Ferel pogodio ključan šut sa distance za pobedu.

Izabranici Željka Obradovića ovim porazom praktično su ostali bez šanse da se nađu na vrhu tabele. Imaju isto pobeda kao Crvena zvezda, ali i dva meča više.

Najbolji u njihovim redovima bio je Aleksa Avramović sa 21 poenom, koji je čak 19 postigao u prvom delu meča. Ispratio ga je Kevin Panter sa 18 poena, a dvocifren je još bio samo Zek Ledej sa 13.

Kod Cedevita Olimpije najbolji je bio Jaka Blažič sa 25 poena i četiri skoka, Zoran Dragić je dodao 14, uz šest uhvaćenih lopti, dok je Alen Omić ubacio 13.

Prvo poluvreme trajalo je gotovo sat vremena, usled mnogo faulova, dosuđenih nesportskih i tehničkih i prekida. Partizan je prednost imao gotovo sve vreme, samo je u finišu prve četvrtine ispustio na trenutak vođstvo.

Cedevita Olimpija je i u drugom kvartalu imala nekoliko prilika da preokrene, najčešće preko slobodnih bacanja, koji su u prvih 20 minuta imali skoro 20 više od rivala.

Nalete domaćih u finišu odbio je Avramović, koji je u tim momentima podsetio na blistave trenutke iz meča sa Zvezdom, a u Tivoliju je ubacio čak 19 poena u prvom poluvremenu.

Ipak, i pored jako dobre igre crno-beli su na poluvreme otišli sa tri poena viška (46:43).

Ulogu Avramovića je u nastavku preuzeo Kevin Panter i Partizan je sve vreme čuvao prednost.

Imali su gosti u poslednjoj četvrtini u dva navrata po maksimalnih osam poena razlike, ali su domaći u samoj završnici preokrenuli.

Pred poslednji minut timovi su bili u egalu, a nakon, ispostaviće se ključnog pogotka Ferela, Panter je imao pokušaj za produžetak, neuspešan.

Poslednju priliku imao je Avramović, posle ukradene lopte, međutim, Ferel mu je izbacio loptu u aut, posle čijeg izvođenja Panter nije ni imao vremena ni prostora da šutira ka košu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari