Crno-belima srebro u Kečkemetu 1Foto: UVSE – Vizilabda/facebook

Partizan je osvojio srebrnu medalju na vrlo jakom juniorskom turniru (2000. godište i mlađi) u Kečkemetu, koji je imao uzbudljivu završnicu, navodi se na sajtu Vaterpolo kluba Paritzan.

U poslednjem kolu crno-beli su izgubili od organizatora takmičenja, kluba UVŠE sa 11:4, a taj meč je i odlučivao o pobedniku turnira. UVŠE je skupio 13 bodova i stigao do zlata. Partizan i Vašaš su takmičenje završili sa po 10 bodova. Crno-belima je pripalo drugo mesto, jer je u međusobnom susretu savladao ekipu iz Budimpešte (6:4).

Na turnniru u Kečkemetu posle nerešenih rezultata izvodili su se peterci, pobednik je dobijao po dva, poraženi jedan bod. Crno-beli juniori su na turniru pobedili Vašaš, Debrecin i Vojvodinu, izgubili na peterce od Olimpijakosa i na kraju jedini poraz posle četiri četvrtine doživeli su od pobednika turnira.

Golman Partizana Milan Bulajić je proglašen za najboljeg čuvara mreže turnira. Medalje i trofeje mladim vaterpolistima je uručivao legendarni selektor mađarske reprezentacije Deneš Kemenj.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari