Crnogorci će navijati za Srbiju do kraja Evropskog prvenstva 1foto:fibabasketball

Izuzetno loše prvo poluvreme koštalo je košarkaše Crne Gore eliminacije već u osmini finala Evropskog prvenstva. Domaćin Nemačka izborila se za mesto u četvrtfinalu, dok su se „đetići“ spakovali i već napustili Berlin. U nastavku šampionata, reprezentativci Crne Gore otkrili su da će navijati za Srbiju.

Dino Radončić, reprezentativac Crne Gore, odrastao je u Zrenjaninu, s tim u vezi, nekako je i logično što će pomno pratiti nastupe „orlova“, počevši od večeranje osmine finala.

„Očekivano je da Srbija i Slovenija igraju ovako. Takođe, očekivano je i da Luka igrao ovako, više nije ni važno njemu da li je FIBA ili NBA. To je realno polufinale, gde mislim da je Srbija za nijansu bolja. Uživaćemo pored malih ekrana. Navijaću za Srbiju, naravno“, poručio je Radončić, košarkaš španske Saragose.

Marko Simonović je neko ko je košarkašku afirmaciju doživeo u Megi, iz koje je prošle sezone prešao u Čikago Bulse.

„Srbija će ići do kraja i želim joj puno sreće. Navijaćemo za njih i stvarno im želim puno sreće i da osvoje Evropsko prvenstvo“, jasan je stav Simonovića.

Vladimir Mihailović, takođe je istakao da je uveren da reprezentacija Srbije može ići do kraja na kontinentalnom šampionatu.

„Deluju jako impresivno, Evropsko je prvenstvo i niko se ne sme potceniti, grupa im je bila relativno lakša, ali pokazali su dominaciju i bez ikakvih problema se plasirali dalje. Raspored im je bio povoljan, ali sada u nokaut fazi moraće da budu jako fokusirani i da naravno stignu, ja verujem, do samog kraja.“

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari