Crvena zvezda i Efes otkazali meč u Antaliji zbog korone 1Foto: STARSPORT

Crvena zvezda i Efes nisu danas odigrali finalni meč „Glorija kupa“ u Antaliji, jer su se klubovi tako dogovorili zbog pojave korona virusa na turniru, a potvrđen je jedan slučaj zaraze i u redovima tusrskog šampiona.

„Prema dogovoru dva kluba, utakmica Crvena zvezda – Efes ipak se neće igrati u nedelju zbog zdravstene predostrožnosti. Hvala Efesu i organizatorima Glorija kupa na maksimalnoj korektnosti. Crveno-beli se u ponedeljak vraćaju u Beograd“, objavila je Zvezda.

Tako je zbog „više sile“ izostala i najjača provera za izabranike Saše Obradovića, koji su utakmice protiv Turk Telekoma i Karšijake iskoristili za „zatezanje“ ekipe i probu različitih taktičkih varijanti. I ostavili solidan utisak, posebno u drugom meču protiv jačeg protivnika. Odbrana je funkcionisala sasvim dobro i pokretljivo, posebno u trenucima kad je Jagodić-Kuridža na parketu igrao „lažnu“ peticu. Agfresivnost na lopti preko celog terena donela je Zvezdi i poene iz tranzicije, ali i veliki broj izgubljenih lopti protivnika. U odbrani su funkcionisala i „preuzimanja“ zbog dobre defanzivne pokretljivosti većine spoljnih igrača. Turk Telekom 54, Karšijaka 63 poena! Crvena zvezda je na dva pripremna meča Glorija Kupa protivnicima dozvolila tek ukupno 117 poena.

Kad je u pitanju napad, tu su stvari očigledno komplikovanije. Amwerička pojačanja uglavnom su pokazala svoj ofanzivni potencijal, ali je u oba meča priličan problem bio spuštanje lopte u reket. Iz pika se uglavnom pravio prostor za otvoren šut za tri, ali je nedostajala unutrašnja igra što je napade crveno-belih činilo nekako predvidljivim. Nesumnjivi kvalitet na spoljnim pozicijama, međutim, može da bude nedovoljan protiv evroligaških ekipa, moguće je da će dolazak Vilijamsa tu nešto promeniti, iako je on sličan tip centra kao Kuzmić.

Obradović je skoro svima dao određenu minutažu i verovatno će tako biti i na nekoj od narednih prijateljskih utakmica, dok se do kraja ne iskristališu uloge u timu. U karijeri je Obradović uglavnom praktikovao da se većinom bazira na sedam-osam igrača, a ostali će dobijati više šansi u ABA ligi. Protiv Karšijake bio je vidno nezadovoljan zbog opuštanja u poslednjoj četvrtini, kad su mahom rezervisti na parketu skupili tek sedam poena za deset minuta.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari